23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Tarih: 22.04.2024| Okunma Sayısı: 64

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

23 Nisan 1920’de; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” Temel ilkesi ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsızlık konusundaki aziz milletimizin azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığı için verdiği büyük başarısının yanında, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuştur.

Devletimizin; Ülkemiz ve Milletimizle birlikte bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız vazgeçilmez ilkemizdir. 23 Nisan, gelecekte bağımsızlık bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır. TBMM'nin ilk başkanı, Milli Mücadelemizin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen bugünün, bu açıdan da ayrı bir anlamı vardır.

Milli Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Çocuklar, her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır.”

Çocuklara armağan edilen ve bu yönüyle dünyada tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, geleceğimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancında bir ifadesidir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz, tarihimizden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. En büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma yararlı özgür bireyler olarak yetişmeleridir.

Yarının büyükleri olacak çocuklarımızın milli değerleri ve hedefleri benimsemeleri en büyük temennimizdir. 23 Nisan Çocuk Bayramının, tüm dünya çocuklarına mutluluk, sevinç ve huzur getirmesini diliyor, yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın da bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

Av. Muhammed Burak GÜL