23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

23 NÄ°SAN ULUSAL EGEMENLÄ°K VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

“Vatanı korumak, çocukları korumakla baÅŸlar. Çocuklar, her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koÅŸulda yetiÅŸkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

23 Nisan 1920’de; “Egemenlik Kayıtsız Åžartsız Milletindir.” Temel ilkesi ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsızlık konusundaki aziz milletimizin azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiÅŸ, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığı için verdiÄŸi büyük baÅŸarısının yanında, baÅŸka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuÅŸtur.

Devletimizin; Ülkemiz ve Milletimizle birlikte bölünmez bütünlüÄŸü ve bağımsızlığımız vazgeçilmez ilkemizdir. 23 Nisan, gelecekte bağımsızlık bayrağını devralacak olan çocuklarımızın da bayramıdır. TBMM'nin ilk baÅŸkanı, Milli Mücadelemizin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armaÄŸan edilen bugünün, bu açıdan da ayrı bir anlamı vardır.

Milli Mücadelemizin BaÅŸkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediÄŸi gibi, “Vatanı korumak, çocukları korumakla baÅŸlar. Çocuklar, her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koÅŸulda yetiÅŸkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır.”

Çocuklara armaÄŸan edilen ve bu yönüyle dünyada tek bayram olma özelliÄŸini taşıyan 23 Nisan, geleceÄŸimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceÄŸine olan güçlü inancında bir ifadesidir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz, tarihimizden aldıkları özgüvenle büyük baÅŸarılara imza atacaklardır. En büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve saÄŸlıklı ortamlarda, iyi eÄŸitim alarak, topluma yararlı özgür bireyler olarak yetiÅŸmeleridir.

Yarının büyükleri olacak çocuklarımızın milli deÄŸerleri ve hedefleri benimsemeleri en büyük temennimizdir. 23 Nisan Çocuk Bayramının, tüm dünya çocuklarına mutluluk, sevinç ve huzur getirmesini diliyor, yaÅŸama sevincimiz olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk BaÅŸkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları baÅŸta olmak üzere aziz ÅŸehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve ÅŸükranla anıyor, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın da bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla            

Av. Muhammed Burak GÜL

Kahramanmaraş Barosu Başkanı