BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 21.09.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 4166

BASIN AÇIKLAMASI

Terör örgütünün Ankara Kızılayda, Siirtte ve Bitliste gerçekleştirdiği saldırılar hepimizi derinden yaralamıştır. Terör Örgütü tarafından, topluma korku yaymak üzere hedef gözetmeksizin gerçekleştirildiği anlaşılan bu saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyor, saldırıları gerçekleştirenleri ve azmettiricilerini lanetliyoruz.

Uluslararası güçlerin ve bazı devletlerin taşeronu olduğunu bu saldırılar ile bir kez daha ispatlayan kanlı terör örgütü, toplumsal barışı ve Anadolu halkının birlikte yaşama iradesini de sabote etmektedir. Kürt sorunun çözümü ve demokratikleşme konusunda tüm halk kesimlerinde oluşan duygu ve fikir birlikteliğini ortadan kaldırmaya, ve toplumu çatışma ve kavga ortamına sürüklemeye ne terör örgütünün ne de onu maşa olarak kullananların gücü yetmeyecektir. Bu saldırıların hiçbir şekilde Yeni Anayasa çalışmalarını ve demokratik reformları sekteye uğratamayacağı bilinmelidir. Devletin sorunu daha fazla demokrasi ve daha fazla hak ve özgürlüklerle çözme iradesi ve kararlılığı hain saldırılarla sekteye uğratılmamalıdır.

Türkiyenin ekonomik büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü, etkin ve belirleyici bir ülke olma potansiyelinin arttığı bir dönemde, geçmiş zulümlerini aynı şiddetle devam ettiremeyeceğinden korkanların terör örgütünü taşeron olarak kullanarak mazlum halklara hamilik yapılmasını engelleyemeyecekleri unutulmamalıdır. Türkiye halkı soykırıma ve zulme uğrayan halklara tarihte sahip çıktığı gibi bugün de sahip çıkmaya devam edecektir. Geçmişte aynı zulümlere uğramışların kendi zulümlerine sessiz kalınması için terörü kalkan ve koz olarak kullanmaları da insanlık adına utanç vericidir.

Günlük yaşamını sürdürdüğü sırada karanlık odakların saldırılarına hedef olarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve ülkenin asayişi ve güvenliğini canını feda ederek korumaya çalışan tüm aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

Kahramanmaraş Barosu

26.04.2024