KAHRAMANMARAŞ

EkimKasımAralık
STAJ BAŞVURU FORMLARI
Tarih: 15.05.2011 23:00:00 | Okunma Sayısı: 12531 | | |

KAHRAMANMARAŞ BAROSU STAJ BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN EVRAK LİSTESİ.

1-Diploma (veya çıkış) örneği (Noter onaylı yada Fakülte Sekreterliği Onaylı)

***Yurt dışı Üniversite mezunları noter onaylı denklik belgesi ve Hukuk Fakültesinden onaylı yazı getirecekler.

Not: *Diploma veya çıkışında kayıt tarihi bulunmayan adayların mezun olduğu Fakülteden Fakülteye giriş tarihini gösteren yazı getirmeleri gerekmektedir.

*Adayların başvuru yaparken diploma veya çıkışın aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4 Adet

2-Nüfus Kağıdı Örneği (Noter Onaylı veya Mah.Muhtarlığından fotoğraflı ve nüfus cüzdanındaki tüm bilgileri içerecek şekilde nüfus cüzdanı örneği

4 Adet

3-Adli Sicil Belgesi (Cumhuriyet Başsavcılığından)

4-İkametgah Belgesi (Muhtardan)

2 Adet

5-Sağlık Raporu (Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair resmi hastanenin veya sağlık ocağının uzman hekimliğince düzenlenmiş)

2 Adet

6-Kahramanmaraş Barosu Stajyer Avukat Adayı Bilgi Formu (Başvuruda bulunurken Baro Sekreterliğinden alınacak)

1 Adet

7-Yanında Staj yapılacak Avukatın Olur Belgesi   (Örnek-1)

*Olur verecek avukat, avukatlıkta 5 (Beş yıllık kıdemin hesabına Avukatlık Kanunu 4.maddesinde yazılı hizmette geçen süreler dahildir.) yılını doldurmuş ve hakkında avukatlığa engel bir suçtan dolayı soruşturma açılmasına karar verilmemiş veya avukatın geçmiş beş yıl içinde disiplin kurulunca verilmiş kesinleşmiş bir kararla para veya işten çıkarma cezalarından biri ile cezalandırılmamış olması zorunludur.

*Avukat oluru, en geç beş ay sonra mahkemelerdeki stajın bitimine bir ay kalana kadar getirilmesi zorunludur.

2 Adet

8- Bildirim Kağıdı (Örnek-2)

2 Adet

9-Baro Levhasına kayıtlı 2 avukat tarafından düzenlenmiş takdim yazısı (Örnek-3)

2 Adet

10-Baroya yazılan dilekçe    (Örnek-4)

2 Adet

11-Sosyal Güvenlik Kurumundan SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’ kaydınızın bulunmadığına dair belge

1’er Adet

12-Vesikalık Fotoğraf 6X9 Ebatında Biyometrik (kravatlı-cübbesiz)

6 Adet

13-Staj Kaydiyesi (Türkiye Ekonomi Bankası K.Maraş Şubesi TR490003200000000028625970 IBAN nolu hesaba)

80.00.tl.

14-Vukuatlı nüfus kayıt örneği

2 adet

-Getirilen evrakların tamamı sayılarınca asıl evrak olacaktır, fotokopi kesinlikle kabul edilmeyecektir.

-Başvurular Staj Kurulu Sekreterliğine yapılacaktır.

18.11.2017 Cumartesi