12 MAYIS 1949 TARİHİNDE KURULAN BAROMUZUN 74. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ TEBRİK EDİYORUZ.

12 MAYIS 1949 TARÄ°HÄ°NDE KURULAN BAROMUZUN 74. KURULUÅž YIL DÖNÜMÜNÜ TEBRÄ°K EDÄ°YORUZ.

Barolar; avukatlık mesleÄŸini geliÅŸtirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iÅŸ sahipleri ile olan iliÅŸkilerinde dürüstlüÄŸü ve güveni saÄŸlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüÄŸünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını yürüten, tüzel kiÅŸiliÄŸi bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliÄŸinde meslek kuruluÅŸlarıdır.

KahramanmaraÅŸ Barosu; kurulduÄŸu günden bu yana Cumhuriyet deÄŸerlerine baÄŸlı, hukukun üstünlüÄŸünü ve insan hakları savunan, yargı bağımsızlığı, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduÄŸu bilinç ve sorumluluÄŸu ile hareket etmiÅŸ ve yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı temsil eden avukatların yargılama süreci içerisinde görevlerini bağımsız ve etkin bir ÅŸekilde yerine getirmesi, hukuk devletinin gereklerinden biri olduÄŸu gerçekliÄŸinden hareketle mücadele etmeyi amaç edinmiÅŸ bir hukuk kurumudur.

74 yıllık tarihi boyunca; hukuk devleti ilkesini yaÅŸama geçirmek, devamlılığını saÄŸlamaya yönelik en güçlü meslek örgütlerinden biri olarak, darbelerin, hukuksuzlukların karşısında güçlü bir duruÅŸ sergilemiÅŸtir.

EgemenliÄŸin kayıtsız ve ÅŸartsız milletimize ait olduÄŸu ilkesini önde tutarak, demokrasimizin; çoÄŸulcu, eÅŸitlikçi ve özgürlükçü olması yolunda mücadele verilmiÅŸtir.

Bizler, hukuka ve özgürlüklerimize yapılan her türlü saldırının tam karşısında olduk, olmaya da devam edeceÄŸiz. Çünkü; Adalet Devletin, Savunma Adaletin temelidir!

KurtuluÅŸ Savaşımızın BaÅŸkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “istiklal, Ä°stikbal, Hürriyet, Her Åžey Adaletle Kaimdir.” sözünden hareketle; Anayasa, Avukatlık Kanunu ve diÄŸer yasal düzenlemelerin tarafımıza yüklediÄŸi görev ve sorumlulukların bilincinde olan bir hukuk kurumu olarak; ülkemizde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, bağımsız savunma, temel hak ve özgürlükler, demokrasi ve hukuk devleti için çalışmaya devam edeceÄŸiz. Cumhuriyetimizin kazanımlarına, temel deÄŸerlerine ve kuruluÅŸ felsefesine sahip çıkacağız.

Baromuzun kurucularına, kuruluÅŸumuzdan bugüne Baromuza emeÄŸi geçen Baro BaÅŸkanlarımıza, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulları ile Komisyonlarda görev yapan tüm meslektaÅŸlarımıza ve baro çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teÅŸekkür ediyoruz.

Bu vesileyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaÅŸlarını, bize bu aziz vatanı armaÄŸan eden tüm Åžehit ve Gazilerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve ÅŸükranla yad ediyor, KahramanmaraÅŸ Merkezli olarak yaÅŸadığımız deprem felaketinde kaybettiÄŸimiz meslektaÅŸlarımızı, vatandaÅŸlarımızı ve ebediyete irtihal eden tüm meslektaÅŸlarımızı rahmet, saygı ve sevgiyle anıyoruz. Ruhları ÅŸad, mekanları cennet olsun inÅŸallah.  

Saygı ve sevgilerimizle

Yönetim Kurulu Adına

Av. Muhammed Burak GÜL

Kahramanmaraş Barosu Başkanı