10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ.

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek deÄŸildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
       1881 - 193♾ 🇹🇷

     10 Kasım; Milletimizin kurtuluÅŸ mücadelesi verdiÄŸi bir dönemde azmi, cesareti ve ferasetiyle liderliÄŸini yapan, düÅŸmanların yurdumuzdan temizlenmesinde öncü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür.

     Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, O’nu fikirleri ile yaÅŸatmak, kurduÄŸu Cumhuriyete, deÄŸerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarak daha ileriye taşımaktır.

     Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletinin refah ve huzuru için bizlere hedef gösterdiÄŸi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleÅŸtirmek, bizlerin ortak sorumluluÄŸudur. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin ve milletimizin ortak deÄŸeridir.
     Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak; Vatanımıza, Bayrağımıza, Bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimize, Milli Mücadele ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir.

     Cumhuriyet'i ilelebet yaÅŸatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. Gelecek nesillerinde, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceÄŸine inancımız tamdır.

     Bu düÅŸüncelerle; KurtuluÅŸ Savaşımızın BaÅŸkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84.Yılında rahmet, saygı ve ÅŸükranla anıyoruz.

Av.Muhammed Burak GÜL
Kahramanmaraş Barosu Başkanı