15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ.

15 TEMMUZ DEMOKRASÄ° VE MÄ°LLÄ° BÄ°RLÄ°K GÜNÜ.

15 Temmuz 2016 Tarihinde demokrasimize ve milletimize yönelik FETÖ Fetullahçı Terör Örgütü tarafından kanlı bir darbe giriÅŸiminde bulunulmuÅŸ ancak milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde emellerine ulaÅŸamamışlardır.

Bu hain darbe girişimi neticesinde; vatanını, bayrağını, devletini korumak isteyen askerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımız şehit ve gazi olmuştur.

O gece milyonlarca vatandaşımız üzerlerine açılan ateÅŸlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere gözlerinin önünde vurulan insanlara, Gazi Meclisimizin hainler tarafından bombalanmasına raÄŸmen asla geri adım atmamış ve vatanımızı eli kanlı darbeci hainlere bırakmamıştır.

15 Temmuz 2016 günü Milletin; tanklara, toplara, uçaklara, üzerine doÄŸrultulan namlulara karşı elinde bayrağından ve göÄŸsünde imanından baÅŸka bir ÅŸey olmadan karşı koyabilmesi eÅŸsiz bir kahramanlık hikâyesidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde Ä°stiklalimizi bir kez daha Milletimizin azim ve kararlılığı kurtarmıştır.

Asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruÅŸu ile vatanına, memleketine ve geleceÄŸine sahip çıkan milletimiz, bir kahramanlık destanı yazmıştır.15 Temmuz; Demokrasi Zaferi’mizdir.

Türkiye; demokrasi ve hukuk devletine olan baÄŸlılığını, sözde kalmayan, gerektiÄŸinde vatandaÅŸlarının canı pahasına bu deÄŸerlerin hayata geçirildiÄŸi bir ülke olduÄŸunu tüm dünyaya göstermiÅŸtir. Herkes bir defa daha gördü ki, milletimiz vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmez! 15 Temmuz’da yaÅŸanan darbe giriÅŸimi sonrasında aziz milletimiz her türlü görüÅŸ farklılığını bir kenara bırakarak vatan ve millet ortak paydasında bir araya gelerek destan yazmıştır. Destan yazan aziz milletimizi bir kez daha kutluyoruz.

15 Temmuz darbe giriÅŸimi, milletin darbe heveslilerine verdiÄŸi bir büyük ders olarak, bu milletin ÅŸanlı tarihindeki yerini almıştır. Åžehitlerimiz en deÄŸerli varlıklarını gözlerini kırpmadan, ülkemizin ve milletimizin geleceÄŸi için feda etmiÅŸlerse, bize düÅŸen görev; onların davasına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmaktır.15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız!

Bir kez daha belirtmek gerekirse; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün BaÅŸkomutanlığında Milletimizce verilen KurtuluÅŸ Mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve ülkemizin, milletiyle bölünmez bütünlüÄŸünün daima yanındayız.

KahramanmaraÅŸ Barosu “Egemenlik Kayıtsız Åžartsız Milletindir.” ilkesine sonuna kadar baÄŸlı, kimden ve ne ÅŸekilde gelirse gelsin her türlü darbeye karşı, demokrasi ve hukukun yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. Bu duygularla; Aziz Milletimizin “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü” kutluyoruz.

BaÅŸta 15 Temmuz ÅŸehitlerimiz olmak üzere tüm ÅŸehitlerimizi rahmet, saygı ve ÅŸükranla anıyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yönetim Kurulu Adına

Av. Muhammed Burak GÜL

Kahramanmaraş Barosu Başkanı