10 KASIM "RAHMET VE SAYGIYLA"
Tarih: 9.11.2023| Okunma Sayısı: 336

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

10 Kasım; Milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği bir dönemde azmi, cesareti ve ferasetiyle liderliğini yapan, düşmanların yurdumuzdan temizlenmesinde öncü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, O’nu fikirleri ile yaşatmak, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkarak daha ileriye taşımaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletinin refah ve huzuru için bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleştirmek, bizlerin ortak sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin ve milletimizin ortak değeridir. Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak; Vatanımıza, Bayrağımıza, Bağımsızlığımıza ve Cumhuriyetimize, Milli Mücadele ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir.

Hatta bugünlerde en çok ihtiyacımız olan dünya barışı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesine sahip çıkmamızın önemi bir kez daha öne çıkmıştır.

Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahibiz. Gelecek nesillerinde, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine inancımız tamdır. Cumhuriyetimizin 100.Yılında; Atatürk’ün bizlere yüklediği sorumluluk ve göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda insan hakları, demokrasi ve hukuk mücadelesinden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85.Yılında rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Yönetim Kurulu Adına
Av.Muhammed Burak GÜL