''HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU'' KONULU TANITIM TOPLANTISI YAPILDI.
Baromuz tarafından düzenlenen '' Hukuk Muhakemeleri Kanunu '' konulu tanıtım toplantısı Adliye Konferans salonunda yapıldı.
Toplantıya Yargıtay Başkanı A.Nazım KAYNAK ,Yargıtay Genel Sekreteri Aydın BOŞGELMEZ,Yargıtay Üyeleri ,Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa KÜÇÜK ve çok sayıda Katılımcı katıldı.
 
 
 
Konferansa Konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ömer ULUKAPI , Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Recep AKCAN ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.İbrahim ERCAN katıldı.
 
Açılış Konuşmasını Baro Başkanımız Av.Metin DOĞAN yaptı.
 
Baro Başkanımız Av.Metin DOĞAN Konuşmasında ;
 

Sayın Yargıtay Başkanım, Sayın Başsavcım, Sayın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanım, Sayın Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanım, toplantımıza konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Sayın Öğretim Üyeleri, Sayın Yargıtay Üyelerimiz, Değerli avukat ve hakim-savcı meslektaşlarım, Saygıdeğer Konuklar, kıymetli basın mensupları, Baromuz tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu tanıtım toplantısına hoş geldiniz.

        Toplantımıza teşrifleri ve yapacakları açılış konuşmaları ile bizleri onurlandıran Yüksek Yargıtay’ın Saygıdeğer Başkanı Nazım KAYNAK Bey’e teşekkürlerimi arzediyorum.

Değerli Akademisyenlerimiz Prof. Dr. Ömer ULUKAPI Bey’e, Doç. Dr. Recep AKCAN Bey’e, Doç. Dr. İbrahim ERCAN Bey’e Kahramanmaraş’a teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gün kendilerinden ziyadesi ile istifade ederek bilgi dağarcığımızın genişleyeceğine ve yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu hakkında bilgi ve tecrübe  kazanacağımıza inanıyorum.

Saygıdeğer Konuklar bilindiği üzere 1 Ekim 2011 tarihinde yeni Hukuk Muhakemeleri Kanununun yürürlüğe girmesi ile 1927 yılından beri uygulanan ve birçok kez değişiklikler yapılan 1086 sayılı Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu yürürlükten kalkmıştır. Hukuk Usulünde köklü değişiklikler içeren yeni kanun şüphesiz “Geç gelen adalet adalet değildir” ilkesinden hareketle yargılamanın hızlandırılmasını amaçlamaktadır. Zihnimizde oluşan birçok usul kalıbını ortadan kaldıran yeni kanunun uygulanmasında zorluklarla karşılaşacağımız aşikardır. İşte bu zorlukları daha rahat aşabilmemiz ve yeni uygulamaya adaptasyon sürecini hızlandırmak amacıyla Kahramanmaraş Barosu olarak Değerli hocalarımızın katılımlarıyla bu tanıtım toplantısını tertip ettik. Toplantımıza yoğun ilgi göstererek katılan tüm avukat ve hakim-savcı meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Baromuzun meslektaşlarımıza yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu tanıtım toplantıları ile ilerleyen aylarda da devam edecektir. diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra Yargıtay Başkanımız A.Nazım KAYNAK 'da kısa bir açılış konuşması yapmasının ardından Baro Başkanımız Av.Metin DOĞAN tarafından Yargıtay Başkanımız A.Nazım KAYNAK'a  Baromuz adına hediyesini takdim ettikden sonra Yargıtay Başkanı A.Nazım KAYNAK tarafından da Baromuz adına Baro Başkanımız Av.Metin DOĞAN'a hediyesini sunduktan sonra toplantıya başlandı. 
 
 
 
 
Misafirlerimize öğle yemeği verildi.
 
Saat:17:00'a kadar devan eden toplantı soru,tartışma bölümüyle sona erdi.