HUKUKUN KURUMSAL YAPISI VE ANAYASAL SINIRI KORUNMALIDIR.

Anayasa Mahkemesi kararlarının hukuki niteliÄŸi ve uygulanma ÅŸartlarının hukuk çerçevesinde baÄŸlayıcılığı Anayasal hükümler gereÄŸi ortadadır.

Anayasa Mahkemesi’nin Anayasamızın 153.Maddesi ve 6216 Sayılı Kanun ile düzenlenmiÅŸ olan bireysel baÅŸvuru hakkını esas alarak verdiÄŸi karar gerekçesine ve içeriÄŸine katılıp katılmamak bir yana devamında bu kararı yok sayma ve gözardı etme hakkı ve yetkisi hukuk devletinde hiçbir kurum ve kiÅŸiye tanınmamıştır.

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaÅŸanan karmaÅŸa ve yetki anlaÅŸmazlığının hukuk camiası açısından oluÅŸturduÄŸu olumsuzluk kaygı vericidir.

Anayasa Mahkemesi kararlar bağlayıcıdır, uygulanmak zorundadır.(Anayasa Madde 153)
Anayasa Mahkemesi kararlarına karşı direnme kararıda verilemez.
Anayasa Mahkemesi kararına uyulmaması ve kararı verenler hakkında suç duyurusunda bulunulması yönündeki Yargitay 3.Ceza Dairesi kararı açıkça hukuka aykırıdır ve yok hükmündedir.

Verilen bu karar, tüm yargı kararlarının infazından takdiri olarak kaçınılabileceÄŸi yolunu açarak baÅŸta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yargı organlarının iÅŸlevsiz hale gelmesine ve tüm vatandaÅŸlarımız nezdinde deÄŸersiz görülmesine yol açacağı bilinmelidir.

KahramanmaraÅŸ Barosu olarak bir hukuk kurumu olduÄŸumuz bilinci ile hukukun üstünlüÄŸüne sahip çıkma sorumluluÄŸumuz gereÄŸi tüm kurumları hukukun yazılı kuralları ve genel teamülleri konusunda oluÅŸmuÅŸ içtihat ve birikime evrensel sınırlarda sahip çıkmalarını bekliyor ve bu konuda çaÄŸrıda bulunuyoruz.

KAHRAMANMARAÅž BAROSU BAÅžKANLIÄžI