19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

                                 

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk,

O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz."
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Milli mücadelenin başlangıç ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’un 102.Yılına ulaşmanın, mutluluğunu, coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün; Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919`da başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

19 Mayıs; vatanın içine düştüğü esaret fikrini külliyen reddederek, “Vatanın bütünlüğü ve milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” Bilinciyle, Türk Milletinin kaderinin yalnız ve ancak bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya öğreten gündür.

Bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir, yarınlarımızın teminatıdır. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenerek, tüm yurt sathına yayılan istiklal meşalesi, bugün de Türk gençliğinin ellerinde aynı kıvılcımla yanmaya devam etmektedir.

Bugün bizlere düşen görev; cumhuriyetimizi ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek; bu sayede aziz vatanımızı medeniyetin beşiği haline getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, bu özel ve anlamlı günü geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.    

Yönetim Kurulu Adına

Av. Muhammed Burak GÜL

Kahramanmaraş Barosu Başkanı