YENİ ADLİ YIL MESAJI

2020 – 2021 ADLİ YIL AÇILIŞ MESAJI

2020 – 2021 Adli Yılının, Ülkemiz ve Milletimiz için adaletin tecelli ettiği bir yıl olmasını dilerken, bu dönemde aramıza yeni katılan kıymetli Avukatlarımıza, Kahramanmaraş İlinde yeni göreve başlayan değerli Hâkim ve Savcılarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılmış tüm yargı mensubu meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Bizler; avukat, hâkim, savcı ve adliye çalışanları ile hep birlikte adaletin tecellisi için mesleklerimizi icra etmeye çalışmaktayız. Yeni yıla yargının hepimizin bildiği ağır sorunları ile başlasak da çözümün hukukun üstünlüğünden geçtiğini bilerek ve bunu söylemeye devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sorunların çözümü için her zaman ifade ettiğimiz gibi en başta kamu görevlerine girişte liyakatin esas alındığı bir sistemin koşulsuz benimsenmesi elzemdir. Adalet  bir toplumun can damarıdır. Adalet duygusunun yara aldığı toplumlarda bireylerin hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez. En büyük yararın haksızlık yarası olduğunu bildiğimizden, her şartta adaletin tecellisi bizler için vazgeçilmezdir.

Hukuk Devleti olmanın gereği; adaletin hizmetlerinin bağımsız, tarafsız, eşit, verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın hak arama yollarının açık olması, idarenin, üstünlerin değil, hukukun üstünlüğüne dayanması, idarenin tüm eylem ve işlemlerine karşı yargı yoluna başvurabilmesidir.

Adalet, toplumun barış huzur ve refahının ön şartıdır. Devletler ancak hukukun üstünlüğü üzerine kurulursa daha sağlıklı yaşarlar ve daha uzun ömürlü olurlar. Hukukun üstünlüğü sadece yönetilenlerin değil, yönetenlerinde egemenlik yetkisine dayanarak kendi koydukları kurallarla kendilerinin de bağlı olması şeklinde ortaya çıkar. Demokrasiyi ve hukuk devletini olmazsa olmaz gören anlayış, tüm sorunlarımızın çözümünde anahtar olacaktır.

Adalet devletin temelidir. Yargının kurucu unsuru olan avukatlar, hâkimler ve savcılar devletin temel taşları arasındadır.

Hayatlarını hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına adamış binlerce yargı mensubu meslektaşımız, birlikte çalışarak Adaletin tesisi için mücadele edecektir.

Bizler el ele vererek insanlara güven veren ve adalet dağıtılan bir sistem için,

Hâkim, Savcı tarafsızlığı ve bağımsızlığı, Avukatın savunma özgürlüğü için,

Adil yargılamaların yapılması, suçluyu suçsuzdan, haklıyı haksızdan ayıran, yargıda keyfiliklerin olmadığı ve savunmanın içselleştirildiği bir sistem için,

Çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına çözüm üreten bir yargı sistemi için çalışmaya ve doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır.

Hukuk devleti için yargının her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalması ve tarafsızlığını koruması şarttır.

Halkımızın adliyelere güven oranının en üst seviyeye çıkması en büyük arzumuz ve amacımızdır. Hukuk devletinin ve demokrasinin ve hatta güçlü bir ekonominin; olmazsa olmazı bağımsız ve tarafsız yargıdır.

Biz; Avukatlar ve Barolar olarak, bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız.

Savunma mesleği; adaletin temeli, yargı bağımsızlığı ve adil yargılamanın güvencesidir. Yeni Adli Yılın; yargının sorunlarının çözümü yönünde güçlü adımların atıldığı ve bağımsız savunmayı temsil eden, yargının kurucu unsuru olan biz Avukatların içinde bulunduğumuz salgın sürecinde artan sorunlarının çözüme kavuştuğu bir yıl olmasını diliyoruz.

Yeni adli yılda Kahramanmaraş Barosu olarak en önemli görevimiz; Ülkemize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır.

Hiçbir cemaatin, örgütün etki edemediği, bağımsız ve tarafsız bir yargı için mücadeleye devam edeceğimize; yargının ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için çalışacağımıza söz veriyoruz.

Son zamanlarda ülkemizdeki birlik ve beraberliğe kast eden tüm terör eylemlerini ve bunlara çanak tutanları bir kez daha buradan lanetliyoruz.

Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlık diliyoruz.

Biz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde temel hak ve özgürlüklere, cumhuriyetin temel ilkelerine, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, evrensel hukuk kurallarına olan inanç ve tarafımızla yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor,

Bu duygu ve düşüncelerle, adaletin tesisi için fedakârca görev yapan; başta yargının asli kurucu unsuru olan değerli meslektaşlarımıza, hâkim, savcı ve adliye çalışanlarımıza görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

 

Saygılarımla 

 

  Yönetim Kurulu Adına

Av. Muhammed Burak GÜL

Kahramanmaraş Barosu Başkanı