30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

 

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

 

30 Ağustos; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Şehitlerimiz ve Gazilerimizin, kahramanlıklarıyla geleceğimizi, birlik ve beraberliğimizi bedeli ne olursa olsun canlarıyla destanlaştırdığı bir zaferdir. Coşkusunu dün olduğu gibi bugünde yürekten yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922 Zaferi, yalnızca bizim tarihimizin değil, dünya tarihinin de en önemli dönüm noktalarındandır. Bu önem, zaferimizin, yalnızca bize özgü olmasının yanında; tüm mazlum milletlere, hatta tüm insanlığa, özgürlüğe ve kurtuluşa; başı dik, onuruyla yönelişin ilk örneği olmasıdır.

Milletimiz; 30 Ağustos Büyük Zaferi ile tüm insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir millet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini vermiştir.

Üzerinde başımız dik, onurumuzla, özgür ve egemen yaşama kararlılığında olduğumuz bu toprakları bize vatan yapmak için can veren kahramanlarımızın bize bırakmış oldukları sorumluluğun bilincindeyiz.

Dünya tarihine damgasını vurmuş bu zaferin mirasçısı olarak bizler; ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca ülkemizin birliğinin, bütünlüğünün ve kardeşliğinin zedelenmesine asla izin vermeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz.

Milletimizin bağımsızlığı ve Vatanımızın birliği uğruna verilen İstiklal mücadelemizin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.

                       

                                                                                  Av. Muhammed Burak GÜL

                                                                            Kahramanmaraş Barosu Başkanı