ADLİYE YÖNETİMİ PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Tarih: 11.09.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 2173

"Türkiye'de Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi"nin Uygulanacağı 20 Pilot İl Baro Başkanı Tarafından Adalet Bakanlığı'na Sunulmak Üzere Hazırlanan Görüş Aşağıda Sunulmuştur.

Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde “Türkiye’de Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” adı altında bugüne değin Konya, Rize, Mardin, Aydın illeri ile Antalya-Manavgat İlçesinde yürütülen Projenin 20 adliye biriminde daha uygulamaya geçilmek istenilmesi üzerine 08 Eylül 2011 tarihinde Birlik Merkezimizde anılan illerin baro başkan ve yönetim kurulları ile birlikte toplanılarak durum değerlendirilmesinde bulunulmuştur.

Önemle ve özellikle vurgulamak isteriz ki; sayın Bakanlığınızın yargısal faaliyetlerin hızlandırılması, hakkaniyet ve adaletin tesisi konusundaki tüm samimi çaba ve gayretlerini olumlu buluyoruz.  Ancak gün boyu baro başkanları ve diğer barolarla yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda;

  • Yargısal faaliyetin 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 1 ve 5237 sayılı TCK’nun 6 ıncı maddesi gereğince iddia, savunma ve hüküm makamlarıyla birlikte bir bütündür. Bu nedenle iyileştirme, yeniden yapılanma konusundaki tüm projelerin bu makamların işbirliği ile yapılması gerekir. 2009 tarihinde 5 ilde uygulamaya konulan Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirme Projesi savunma mesleğini temsil eden avukatların yokluğunda ve onları dışlayarak hazırlanıp, uygulamaya konulduğundan, gerekli tabanı bulamamıştır. Bu haliyle Projenin diğer illerde uygulamaya konulması yargısal faaliyeti icra edecek kişi ve kurumları asli amaçlarından uzaklaştıracak, kamuoyunda yargının kurucu unsurlarının birbirleriyle yersiz tartışmasına neden olabilecektir.
  • Bu ve benzeri projelerin düşünce aşamasında baroların ve Türkiye Barolar Birliği’nin görüşünün alınması, uygulama aşamasının ise birlikte yürütülmesinin kısa sürede hedeflenen sonuçlara ulaşmasında etkili olacağının unutulmamasını önemle vurguluyoruz.
  • UYAP sisteminin paralı hale getirilmesinin yargının hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesini olumsuz etkileyeceğini ısrarla belirtiyor, bu yöndeki düşünceden derhal vazgeçilmesini istiyoruz.
  • Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak savunmanın dışlanarak yaşama geçirilmek istenen hiçbir düşünce ve uygulamanın yanında olmayacağımızı, öte yandan hep birlikte hareket edilmesi halinde tüm yapıcı ve iyi niyetli projelerin gerek düşünce ve gerekse uygulama boyutunda içtenlikle yanında yer alacağımızı belirtmek istiyoruz.  

Sayın Bakanlığınıza saygı ile sunulur.

 

Av.Adnan Hasip Yalçın
Amasya Baro Başkanı
Av.Zafer Köken
Antalya Baro Başkanı
Saadettin Şahin
Ant.Barosu Yönetim Kurulu Üyesi
     
Av.Yaşar Meyvacı
Balıkesir Baro Başkanı
Av.İbrahim Özyılmaz
Çorum Baro Başkanı
Av.Ali Rıza Öztekin
Düzce Baro Başkanı
     
Av.Eyyup Serdaroğlu
Elazığ Baro Başkanı
Av.Mehmet Güzel
Erzurum Baro Başkanı
Av.Rıza Öztekin
Eskişehir Baro Başkanı
     
Av.Sinan Akgöl
Hatay Baro Başkanı
Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu
Isparta Baro Başkanı
Av.Sema Pekdaş
İzmir Baro Başkanı
     
Av.Seyfettin Civelekoğlu
Kastamonu Baro Başkanı
Av.Çağlar Baltacı
Kırşehir Barosu
Av.Harun Saygılı
Kırklareli Barosu Başkanı
     
Av.Nurettin Bulut
Kahramanmaraş Barosu
Başkan Yardımcısı
Av.Fevzi Kayacan
Konya Barosu Başkanı
Av.Fadıl Ünal
Manisa Baro Başkanı
     
Av.Azat Yıldırım
Mardin Baro Başkanı
Av.Atilla Önal
Ordu Baro Başkanı
Av.Necat Anıl
Samsun Baro Başkanı
     
Av.Mehmet Cemal Acar
Siirt Baro Başkanı
Av.Cevdet Bekler
Yalova Baro Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.