CMK UYGULAMA SORUNLARI TOPLANTISI YAPILDI
Tarih: 15.05.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 3333

Toplantıya 64 barodan 75 temsilci katıldı. Toplantıda CMK ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri yazılı olarak Barolar Birliği’ne sunuldu. Birlik tarafından çözüm önerileri değerlendirilecek ve Adalet Banklığı nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.

Av. Serdar Atalar toplantı sonrası yaptığı değerlendirmelerde “Toplantıya katılanlar arasında CMK konusunda en düzenli ve sorunsuz  barolardan biri olduğumuzu sevinçle görmüş bulunmaktayım. Ufak tefek sorunlarımızı da yazılı olarak TBB bildirdim. Sorunların çözüleceğine canı gönülden inanıyorum” dedi.

Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Serdar Atalar ın genel CMK sorunları ve şehrimizdeki uygulama sorunlarını kısaca belirttiği dilekçesini aşağıda sunuyoruz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NA

                                                                                                             ANKARA

Birliğiniz tarafından yapılan duyuru üzerine CMK uygulamalarında baromuzun karşılaştığı sorunlar kısaca şu şekilde tespit edilmiştir;

Gündemin 1. maddesi hakkında;

Şehrimizde ki emniyet birimleri ve  adliye binasında şüphelilerle görüşebileceğimiz avukat odaları yoktur. Şüphelilerin ifadesi  görevli avukatla sağlıklı şekilde görüştürülmeden alınmaktadır. Bu eksiklik oluşturulacak avukat odalarıyla giderilebilecektir. Avukat bulundurma bir formaliteyi yerine getirme olarak görülmemeli ve insan hakları ihlali yapılmadan müdafilerle özgürce görüşme sağlanmalıdır.

Bir diğer hassas konuda Çocuk Şube de gözaltında tutulan çocuklarla  ilgilidir. Çocukların tutulacağı geceyi geçirebileceği bir ortam sağlanmamakta çocuklar banklar üzerinde sabahlamaktadır.  Sabah kadar uyumayan bir çocuğun sağlıklı bir şekilde ifadesi alınamaz. Bunun da bir insan hakkı ihlali olduğunu düşünüyoruz. Bunun çözümü de Çocuk Şube Müdürlüklerinde oluşturulacak tefrişatı yapılmış çocuk gözaltı  odalarıdır.

Gündemin 2. maddesi hakkında;

Mevcut yönetmelik yeni hazırlanan yönetmelik tasarısından daha işlevsel durumdadır. Mevcut yönetmelik bir çok sıkıntıyı gidermiştir. Ancak yeni yönetmelik taslağı ile yeniden sarf kararı sisteminin getirilmesi düşünülmektedir. Bu durum hem adli makamlara hem de Avukat  meslektaşlarımıza büyük yük getirmektedir. Bu yönetmelik taslağına karşı Birlik olarak karşı koymamızın menfaatimize olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca mahkemelerde verilen görevsizlik kararları, dosya birleştirmeler ve ayırmalarda görevli avukata tek ücret ödenmesi büyük adaletsizlik yaratmaktadır. Bu hususunda yeni yönetmelikle düzenlenmesini talep ediyoruz.

Gündemin 3. maddesine hakkında;

CMK ücret tarifesi gerçekten çok düşük seviyededir. Tarife mahkemelerde uygulanan resmi ücret tarifesinin 1/5 i oranının dahi altındadır. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.

 Tarafımızdan tespit edilen aksaklıklar bu şekildedir. Bilginize taktirle arz olunur.25.12.2010

Kahramanmaraş Barosu Adına
Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi
Avukat Serdar ATALAR

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.