BARO HİZMET BİNAMIZ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI.
Tarih: 10.11.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 8291

Baromuzun hizmet binası Cumartesi günü görkemli bir törenle açıldı.

Açılışa Türkiye Barolar Birliği Başkanı sayın Av.Prof.Dr.Metin FEYZİOĞLU, TBB Yönetim, Disiplin, Denetleme kurulu Üyeleri,
HSYK Üyesi Sayın Ali AYDIN, Anayasa Mahkemesi Üyesi, Sayın Celal Mümtaz AKINCI, Kahramanmaraş Millet vekilleri sayın Prof.Dr.Mehmet SAĞLAM, sayın Nevzat PAKDİL,sayın Dr.Yıldırım Mehmet RAMAZANOĞLU, sayın Dr. Sıtkı GÜVENÇ, sayın Sevde Bayazıt KAÇAR, Kahramanmaraş Valisi sayın Sükrü KOCATEPE, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa POYRAZ, Garnizon Komutanı sayın Mu. Kur.Alb. Kerim ACAR, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişi Arif Sami KAYA, Cumhuriyet Başsavcısı sayın Mustafa KÜÇÜK, Sütçü imam Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. M.Fatih KARAASLAN, İl Emniyet müdürü Sayın Metin AŞIK, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Coşkun DOĞAN,Oniki Şubat Kaymakamı sayın Mustafa ANTEPLİOĞLU,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal KARAKÜÇÜK, İl Müftüsü  Muhammed GEVHER, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu üyesi sayın İrfan GÜVEN, ve  Adana, Adıyaman, Bilecik,Bitlis, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Çorum, Düzce, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Sivas, Karabük, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Kayseri, Kırklareli, Kütahya, Yozgat, Mersin, Aydın, Kilis, Tokat, Erzincan  Baro Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Afyon Barosunun Genel Sekreteri,Batman Barosu Başkan Yardımcısı ve  Bursa, Erzurum,Antalya ve Sivas’ın önceki dönem baro başkanları' na olmak üzere bir çok Avukat, hakim-savcı meslektaşlarımız, sivil toplum örgütlerinin  başkan ve yöneticileri, işadamları katıldı.

 
Program Halk Oyunları gösterisiyle başladı.   
 
Daha sonra açılış kurdelası kesildi. 
Açılış konuşmaları ve plaket töreni için konferans salonuna geçildi. 
 
 
Baro Başkanımız Av.Metin DOĞAN açılış konuşmasında :
 
''Saygıdeğer Misafirlerimiz,

Baromuz Hizmet Binasının açılış törenine hoş geldiniz.

Sayın Konuklar;

Az önce kurdelesini birlikte keserek açılışını yaptığımız hizmet binamız, kendine özgü mimari tarzı ile şimdiden Kahramanmaraş halkının ilgisini cezbetmeyi başarmıştır. Üç bodrum kat, bir giriş kat ve bir normal kattan oluşan bu tesisin, meslektaşlarımızın tüm ihtiyaçları düşünülerek projesi hazırlanmış ve yapımı  gerçekleştirilmiştir. Üç yüz kişilik konferans salonu, kütüphanesi, staj eğitim salonları, lokali ve idari kısmı ile çok uzun yıllar Baromuza hizmet edecek bir iç mekana sahip hizmet binamızda modern teknolojinin bütün imkanları kullanılmıştır.

Hizmet binamızın inşaatı Türkiye Barolar Birliği tarafından anahtar teslimi ihale edilerek tamamlanmış, yine Birliğimiz tarafından tefriş edilmiştir. Binanın özgün projesi de kent dokusu dikkate alınarak Türkiye Barolar Birliği tarafından yaptırılmıştır. Ben Kahramanmaraş Barosuna gösterdikleri bu büyük ilgi ve üstün fedakarlıktan dolayı Birlik Başkanımız Sayın Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU’na  ve birlik yönetim kurulu üyelerine Baromuz mensupları adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Yine bu büyük eserin Kahramanmaraş’a kazandırılmasında büyük emekleri olan Türkiye Barolar Birliğinin önceki dönem başkanı Sayın Av. Vedat Ahsen Coşar’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Birliğimizin  teknik ekibine, projenin müellifi mimarımıza ve tüm emeği geçenlere de birkez daha teşekkürü bir borç biliyorum.

Saygıdeğer Misafirler;

Binamızın arsası hazineden 2009 yılında altıyüzbin TL. bedelle satın alınmıştır. Bu dönemde görevde olan Baro Başkanımız Sayın Av. İsmail Kahveci’ye ve yönetim kurulu üyelerine Şehrin en güzide caddesi üzerinde ve adliye sarayının çok yakınında bulunan bu yeri Baromuza kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Gerek arsanın alım aşamasında yapılan imar işlemlerinde gerekse sonraki aşamalardaki tadilat ve ruhsat işlemlerinde Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya dahi çağıracak şekilde bizden katkı ve desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa POYRAZ’a teşekkür ediyorum.

Sayın Konuklar;

Şuan içinde bulunduğumuz bu güzide salona Kahramanmaraş’ın destanlaşan Milli Mücadelesindeki unutulmaz katkıları sebebiyle değerli meslektaşımız merhum Av. Mehmet Ali KISAKÜREK’in ismini verdik. Rıdvan Hocanın Ulucamii Minberinden okuduğu tarihi hutbenin müellifi olan bu büyük insanı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bir Kahramanmaraş aşığı olan Türkiye Barolar Birliğinin önceki dönem başkanlarından hemşehrimiz merhum  Sayın Av. Özdemir ÖZOK’un aziz hatırasının yaşatılması için Baromuz staj eğitim merkezine ve staj salonlarına isminin verilmesini bir vefa borcu olarak gördük. Şüphesiz yaşasaydı bu güzel tesisin memleketine kazandırılması Onu çok mutlu edecekti. Ruhu şaadolsun.

Kıymetli Misafirler;

Ankara’da adeta tek başına bir Kahramanmaraş lobisi oluşturan, doğduğu topraklara aşık değerli ağabeyimize biraz olsun şehrimizin vefa borcunu ödemek amacıyla Baromuz hukuk kütüphanesine Sayın Av. Abdulkadir BAYAZIT Beyefendinin  ismini verdik. Kendilerine Baromuz kütüphanesine ve şehrimize yaptığı tüm katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Sayın Konuklar;

Bu güzide tesisi meslektaşlarımızın başta staj ve hizmet içi eğitimleri olmak üzere kendilerini sürekli yenileyecekleri bir eğitim ve kültür merkezi olarak değerlendirmeyi hedeflemekteyiz. Yine binamızın mesleğin yoğun stresinden uzaklaşarak dinlenecekleri huzurlu ve kaliteli bir mekan olarak meslektaşlarımıza hizmet vermesini,  ayrım gözetmeksizin tüm sivil topluma açık bir yer olmasını amaçlamaktayız.

Saygıdeğer Misafirler;

Bugün burada bir başka mutluluğu da yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Açılış törenimize gösterilen yoğun ilgi beni ve yönetim kurulu üyelerimizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Sayın Birlik Başkanımızın yoğun programına rağmen bize zaman ayırarak Birliğimizin kurullarında yeralan  çok sayıda değerli meslektaşımızla birlikte açılış programına teşrifleri bizi onurlandırmıştır. Yine başta Sayın Valimiz ve milletvekillerimiz olmak üzere il protokolünün seçkin mensupları katılımları ile bizleri onurlandırmışlardır.  Sayın Anayasa Mahkemesi Üyemize,  HSYK Üyemize, HSYK Müfettişlerine, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Üyemize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek açılışımızı şereflendiren  Adana, Adıyaman, Bilecik,Bitlis, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Çorum, Düzce, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Sivas, Karabük, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Kayseri, Kırklareli, Kütahya, Yozgat, Mersin, Aydın, Kilis, Tokat, Erzincan, Antalya  Baro Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Afyon Barosunun Genel Sekreteri,Batman Barosu Başkan Yardımcısı ve  Bursa, Erzurum,Antalya ve Sivas’ın önceki dönem baro başkanları' na şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Avukat, hakim-savcı meslektaşlarımıza, sivil toplum örgütlerinin değerli başkan ve yöneticilerine, işadamlarımıza, basın mensuplarımıza katılımlarıyla bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum.

Hizmet Binamızın meslektaşlarımız, hukuk camiası ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm konuklarımızı saygıyla selamlıyorum.dedi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.