Tarih: 24.09.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 6358

Avukatlara Özel TÜRKKEP Kampanyası

Hukuk Dünyası’nın KEP ile yakınlaşması için yıl sonuna kadarücretsiz gönderi kampanyasını sizlere sunuyoruz…

Meslektaşlarınız ve müvekkillerinizle birçok ticari, hukuki, resmi ya da başka nedenlerle önem arz eden yazışmalar yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bu yazışmaları elektronik ortamda yapmak size elbette büyük kolaylık sağlayacaktır. Belki standart elektronik posta ile bu yazışmaların bir kısmını yapıyor olabilirsiniz. 

Şimdi size elektronik ortam ile elde ettiğiniz kolaylığın yanı sıra, müvekkil ve meslektaşlarınızla yaptığınız her tür yazışmayı yasal geçerli, güvenli hale getirecek Kayıtlı Elektronik Posta’ yı kullanmanızı öneriyoruz. Mutabakat, talimat, ihtar, ihbar, sözleşme, tebligat, başvuru vb. yazışmalar için TÜRKKEP hizmetleri kullanımınızda. Ve üstelik bu konforu yaşayabilmeniz için belirlediğiniz müvekkilleriniz veya meslektaşlarınızla aranızdaki gönderiler yıl sonuna kadar ücretsiz!2014’te de indirimli olarak sadece 0,99 TL

Bu teklifimizi değerlendirmeniz son derece kolay. Bizi ararsanız; uzman hizmet verebilecek personelimiz en kısa zamanda size ulaşacaktır. MEZA Bilişim 0 344 223 24 08

Kampanya Katılım Koşulları;

*        Bu kampanya 31.12.2013 tarihine kadar geçerlidir.

*        Avukat olmak; bu nedenle baro sicil numarası vermek zorunludur.

*        Müvekkillerini ve başka meslektaşlarını sisteme dahil etmek için avukat@turkkep.com.tr adresine mail atmak zorunludur.

Bu mailin içeriği şöyle olmalıdır;

Avukat: Adı-Soyadı, telefon numarası, e-mail adresi

Kullanıma açıldı ise: KEP adresi

Kampanyaya Katılmasını İstediği Müvekkil veya Meslektaşın Bilgileri;

Adı-Soyadı, telefon numarası, e-mail adresi

*        Kampanyaya dahil edilebilecek kurum veya kişi sayısı Avukat başına 50’yi geçmeyecektir.

TÜRKKEP ile elektronik dönüşüm dünyasının kolaylıklarından faydalanın…

*   KEPNedir?

Kayıtlı elektronik posta (KEP) (Registered E-Mail: REM, Certified E-Mail: CEM), kısaca yasal olarak geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik posta olarak tanımlanabilir. KEP sistemi, bir elektronik postanın gönderen ve alan taraflarının gerçekten kim olduğunun bilinmesini sağlıyor, alıcıya iletim zamanını, gönderilen iletinin içeriğinin yoldayken veya daha sonradan değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesini sağlıyor ve inkâr edilmesini önlüyor ve bu süreçle ilgili senet hükmünde yasal geçerli kesin delilleri sağlıyor. Gönderilen içerikler ve iletiler uluslararası standartlar, sistemler ve yasalar gereği TÜRKKEP tarafından okunmuyor, kopyalanmıyor ve saklanmıyor, sadece kullanıcıların adresleri tescil ediliyor. Ancak, kullanıcının talep etmesi halinde TÜRKKEP’ten güvenli arşiv hizmeti temin edilebiliyor.

 

*   TÜRKKEP Hizmetleri Nerelerde kullanılır?

TÜRKKEP hizmetleri ile; elektronik ortamda yazışma, kredi kartı ekstresi, hesap ekstresi, sigorta işlemleri, dekont ve makbuz, talimat, ödeme emri, tebligat, bildirim, ihtar, ihbar, mutabakat, teyit, itiraz, fatura, bordro, izin formları, üyelik, abonelik, müşteri bilgilendirme, telif hakkı, kira kontratı, beyanname, bildirge, teklif, sipariş, sipariş onay, başvuru, dilekçe, bilgi edinme, çağrı, duyuru, iştirak taahhütnamesi, sözleşme yasal geçerli olarak yapabilirsiniz.

 

*   KEP hesabı başvurusu için hangi evraklar gereklidir?

Bireysel Kullanım İçin;

*       Üzerinde TC Kimlik Numarası açıkca yazılı nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve geçerli resmi kimlik belgesinin aslı,

*       Almak istediği KEP hesabı adresi,

*       Mobil (GSM) telefon numarası,

*       Standart e-posta hesabı adresi,

*       TÜRKKEP Bireysel KEP Hesabı Kullanıcı Sözleşmesi,

*       TÜRKKEP Bireysel KEP Hesabı Başvuru Formu.

Kurumsal Kullanım için;

*       Varsa MERSİS numarasını kullanarak KEP adresi almak için tüzel kişinin MERSİS kaydı ve numarası,

*       Ticaret Sicil Memurluklarından alınacak Ticaret Sicil Tasdiknamesi veya Faaliyet Belgesi,

*       Tüzel kişi adına KEP hesabı başvurusunda bulunan yetkili kişi/kişilerin imza sirküleri veya vekâletname gibi yetkili olduklarını gösteren belge (aslı veya noter tasdikli suretinin gösterilmesi zorunludur)

*       TÜRKKEP Kurumsal KEP Hesabı Kullanıcı Sözleşmesi,

*       TÜRKKEP Kurumsal KEP Hesabı Başvuru Formu.

*   KEP başka ülkelerde kullanılıyor mu?

ABD’de 10 yıldır, Fransa ve İtalya’da 6 yıldır, Almanya, Belçika, İspanya, gibi ülkelerde de son birkaç yıldır yoğun olarak kullanılan KEP sistemiyle on milyonlara yaklaşan kullanıcı tarafından milyarlarca belge gönderilip alınmaktadır. İtalya’da kullanıcı sayısı 4 Milyonu, yıllık ortalama gönderim sayısı 400 Milyonu aşmış bulunmaktadır. Ülkemizde de bu oranların çok kısa sürede aşılacağı beklenmektedir.

*   KEP konusunda Türkiye’deki Yasal Düzenlemeler Nelerdir?

Türkiye’de Kayıtlı Elektronik Posta için gerekli yasal düzenlemeler gerçekleşmiştir.

  • Türk Ticaret Kanunu 
    (yeni TTK - Kanun No:6102)
  • KEP Yönetmeliği    (25.8.201 1/ R.G.28036)
  • KEP Tebliği   (25.8.2011 / R.G.28036)
  • KEP Adresleri ve Rehberi Tebliği
    (16.5.2012 / R.G.28294)
  • Tebligat Kanunu

(Kanun No:7201, 7/a Maddesi)

  • E-Tebligat (11.01.2011- Kanun No:6099 )
  • E-Tebligat Yönetmeliği
    (19.01.2013 / R.G. 28533)

KEP, 1.7.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 Sayılı yeni TTK ile ülkemizde ilk defa yasalara girmiştir:

ü TTK Madde 18 - (3)Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılır.

TTK Madde 1525:

  • (1) Tarafların açıkça anlaşmaları ve 18 inci maddenin üçüncü fıkrası saklı kalmak şartıyla, ihbarlar, ihtarlar, itirazlar ve benzeri beyanlar; fatura, teyit mektubu, iştirak taahhütnamesi, toplantı çağrıları ve bu hüküm uyarınca yapılan elektronik gönderme ve elektronik saklama sözleşmesi, elektronik ortamda düzenlenebilir, yollanabilir, itiraza uğrayabilir ve kabul edilmişse hüküm ifade eder.
  • (2) KEP sistemine, bu sistemle yapılacak işlemler ile bunların sonuçlarına, KEP adresine sahip gerçek kişilere, işletmelere ve şirketlere, KEP Hizmet Saglayıcısı(KEPHS)’nın hak ve yükümlülüklerine, yetkilendirilmelerine ve denetlenmelerine ilişkin usul ve esaslar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bir yönetmelikle düzenlenir.

 

7201 Sayılı Tebligat Kanunu’na eklenen «E-Tebligat» maddesi;  

  • Madde 7 - (1) Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlereelektronik yolla tebligat yapılması zorunludur. Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır.
  • E-Tebligat Yönetmeliği, resmi gazetede 19 Ocak 2013 itibari ile yayımlandı ve yürürlüğe girdi.
  • Madde 6 (3): Elektronik tebligat hizmetinden yararlanacak muhatap, elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinir.
  • Madde 7 (2): Kendilerine yalnızca elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu olan muhatapların, tebligat çıkarmaya yetkili merciler nezdindeki işlemlerinde elektronik tebligat adreslerini bildirmeleri zorunludur.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.