Tarih: 4.07.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 2807

                                                                    KAHRAMANMARAŞ BAROSU BASIN AÇIKLAMASI
 
                                    Mısır'da militarist güçlerin demokratik yollarla seçilen iktidara karşı gerçekleştirdiği darbeyi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Mısır tarihinde ilk defa yapılan özgür ve serbest seçimlerle belirlenen parlamento kapatılmış, seçilmiş Cumhurbaşkanı tutuklanmış ve halk tarafından yapılan anayasa askıya alınmıştır.Uluslar arası güç odakları tarafından desteklenen bu faşist girişim,Mısır ve bölge halklarının kendi geleceğini tayin etmelerini engellemeyi amaçlamaktadır. Ülkeyi yıllarca yöneten seküler elitistleri yeniden iktidara taşımayı hedefleyen bu anti demokratik girişim azınlığın çoğunluğa tahakkümüdür. Bu nedenle, halk tarafından göreve getirilen Mısır’ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir. 
                                   Demokrasiyi, evrensel hukuk normlarını, insanlık onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe; Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür.
                                   Demokrasinin gereği olarak; Mısır ordusu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin kararını geri çekmelidir. Mısır halkının özgür iradesine saygı duymalı, bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin görevinin ülkeyi dış tehditlere karşı korumak olduğunu idrak etmelidir. Darbeyi yapanlar yargıya teslim edilmeli ve hukuk düzeni çerçevesinde hak ettikleri cezalar verilmelidir. 
                                   Her fırsatta demokrasi havariliği yapanların, Mısır’da demokratik bir süreçle halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi’ ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması bölgede demokrasinin hakim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektirmektedir. Uluslararası Toplumu ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek vermeye çağırıyoruz. 
                                  Kahramanmaraş Barosu olarak,  bir kez daha Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyor, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz.           
                                  Son olarak Mısırda darbe yapanlara hatırlatmak isteriz ki Menderes ve arkadaşları rahmetle minnetle anılırken, onları katleden darbeciler lanetlenmektedir.Yüce Kur‘an’ı Kerimde buyrulduğu  gibi ''... Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akıbete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir.” (Şuara: 227)

                                                                                                                   KAHRAMANMARAŞ BAROSU
                                                                                                                              YÖNETİM KURULU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.