BAROMUZDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Tarih: 3.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3337



SAĞDUYUYA ÇAĞRI

 
  Türkiye darbe dönemleri hariç 60 yılı aşkın süredir iktidarların serbest, şaibesiz ve dürüst seçimlerle değiştiği bir Avrupa ülkesidir.

Demokratik reformlarını hızla gerçekleştirmekte olan ve sivil bir Anayasa yapım sürecinin devam ettiği ülkemizde sahte baharlardan bahsetmek huzur ve refah ortamını bozmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir.

Türkiye, diktatörlerin hüküm sürdüğü bir Ortadoğu ülkesi değil, evrensel hukuk ve demokrasi değerlerini hedefine koymuş ; Doğu ve Batıyı inançları ve değerlerinde meczetmiş, demokratik bir hukuk devletidir.

Milletimiz ise, her türlü  dikta, cunta ve darbe çabalarını sandıkta yenilgiye uğratan, demokrasi kültürüne sahip sağduyusu ile öne çıkan tarihi misyonuna vakıf büyük ve köklü bir topluluktur.

Ülkemiz, özellikle son birkaç yılda; gerek dünya ekonomik çevrelerinin gerekse siyası düşünce kuruluşlarının pozitif değerlendirmesine matuf olacak gelişmeler göstermektedir. Dün memurunun maaşını deprem yardımlarından ödeyen bir ülkeden IMF’ye borç veren bir ülke konumuna gelmiş Türkiye algısı bazı karanlık odakları rahatsız etmektedir.

 Demokratikleşme, insanımızın yaşam standardının yükselmesi ve nihayetinde uzun yıllar mücadele gücümüzü yıpratan terörün bitirilme noktasına gelmesi ülkemizin dinamizmini daha da artırmış ve gelişmesi dikkatle takip edilen ülke konumuna getirmiştir.

Bu gösteriler sırasında özellikle sosyal medya üzerinden çok ciddi bir dezenformasyon kampanyası yürütülmektedir. Sürekli yayılmaya çalışılan ölüm haberleri ve bazı sivillerin protestoculara saldırdığı yönündeki yalan haberlerle ortamı germek ve bu işi kavgaya dönüştürmek isteyenlere de asla prim verilmemelidir.

Belediye otobüslerini ve iş makinelerini yakarak demokratik tepki oluşturmanın bir hak kullanımı olmadığını, başkalarının işyerine saldıranların Anayasal bir hak olan mülkiyet hakkını ihlal ettiğini de unutmamalıyız.

Meydana gelen olayları bir halk hareketi ve Türk baharı olarak sunmaya çalışanlar da ateşe körükle gidenlerdir. Gezi parkı protestoları adeta bir torba tepkiye dönüşerek ülkedeki bir kesimin hayat tarzına müdahale algısı arkasına gizledikleri nefret ve kinlerini toplumun çoğunluğunun oyunu almış demokratik iktidarı haletme amacına yöneltmişlerdir. Dün Başbakan astıran Kızılay gösterileri ile bugünkü protestoların maksadının aynı olduğu görülmektedir. Bu millet dün olduğu gibi bugün de azınlığın çoğunluğa tahakkümüne izin vermeyeceği gibi Osmanlının mirasçısı olmanın bilinci ile en aykırı toplum kesimlerinin dahi inandıkları gibi yaşamalarının en büyük teminatıdır.

Bu sebepledir ki;
Tepkilerini gösteri ve yürüyüş ile dile getirenler meşru zeminden uzaklaşmamalı, cana ve mala zarar vermekten kaçınmalı ve eylemlerinin meşruluğuna gölge düşürmemelidir. Güvenlik güçleri, marjinal –provokatör gruplar ile yasal demokratik hakkını kullanan insanları ayırt etmeli, ölçüsüz şiddet kullanmaktan kaçınmalı mümkünse şiddete hiç başvurmamalıdır.

Gösteri yapan vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve aklı selime davet ediyoruz. Demokratik tepki ve taleplerin dile getirileceği eylemleri  “Şartları olgunlaştırma” vesilesine dönüştürmeye yeltenen kışkırtıcılara özellikle dikkat edilmelidir. Eylemler gezi parkı protestolarını amaçlamaktan uzaklaşmış, bir hükümet yıkma ve darbe çığırtkanlığına dönüşmüştür. Unutulmamalıdır ki demokratik toplumlarda iktidar değişikliklerinin tek yöntemi sandıktır, ancak ilkel toplumlarda gösteri ve protestolarla hükümetler değişir.

 Ülkemiz artık bu tip fırsatçıların eylemlerine veya insanımızın demokratik tepkisi üzerinden kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyecektir.

Bu vesile ile bir kez daha güvenlik güçlerimizi eylemlere müdahalelerde orantısız güç kullanmamaları, insan haklarına ve onuruna saygılı davranmaları; protestolara katılan vatandaşlarımıza da dış güçlerin, gizli odakların ve marjinal grupların hedeflerine alet olmamaları ve eylemlerini sona erdirmeleri için sağduyu çağrısında bulunuyoruz.

  KAHRAMANMARAŞ BAROSU YÖNETİM KURULU
          

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.