ADLİYEMİZDE KURULAN ÖN BÜROLARIN AÇILIŞI YAPILDI.
Tarih: 3.01.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 3844

Türkiye'de 'Mahkeme Yönetim Sistemine Destek Projesi' kapsamında adliyelerde uygulanan danışma ve ön bürolar Kahramanmaraş'ta da hizmet girdi. Yeni uygulamayla birlikte vatandaşlar, adliye içerisinde dilekçe ve dava açmak için kapı, kapı dolaşarak hakim aramayacak. Dava dilekçeleri ve belgeleri doğrudan ön büro veya yazı işlerinde görevli memurlara teslim edecek.

25 hakim, 17 cumhuriyet savcısı, 11 hakim ve savcı adayı olmak üzere, bin 233 adalet personeliyle hizmet veren Kahramanmaraş Adliye Sarayı'nda, savcılık, hukuk ve ceza mahkemeleri için ön bürolar kuruldu. Adliye sarayının giriş kapısına kurulan bürolarda, davanın açılmasından, yargı sürecinde mahkemelerin talep ettiği her tür evrak işlemlerine kadar vatandaşlara hizmet sunulacak. Uygulanacak sistemle birlikte hakim ve savcıların iş yükünün de önemli ölçüde azaltılması planlanıyor.

Hizmete sunulan yeni uygulamanın tanıtımını yapan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, proje kapsamında yargı işleyişinin hızlanacağını vurguladı.

Sistem sayesinde verimliliğin en üst noktaya ulaşacağını ifade eden Başsavcımız, "Adliyemizde savcılık, hukuk ve ceza mahkemeleri için ön bürolar kuruldu. Bu bürolar Türkiye'nin çeşitli illerinde 3 yıldan buyana başarıyla hizmet veriyor. Adliyeye gelen vatandaşlarımız bundan sonra bina içerisinde yer aramadan, hakim ve savcıların yanına gitmeden dilekçe vererek işlemlerini kısa sürede yapabilecek. Yapılan işlemleri aynı zamanda hakim ve savcı arkadaşlarımız Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile bilgisayarından takip edebilecek. Bu sayede belge kaybı ve yanıltmaların önüne de geçilmiş olacak. Projenin çok daha başarılı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Baro Başkanımız Av.Metin Doğan Büroların açılışında bir konuşma yaparak  hizmet kalitesini artacağını söyledi. Adli yargının güçlendirilmesi ve sunulan hizmet kalitesinin artırılması adına önemli bir adım atıldığını kaydetti ve şöyle konuştu: "Bürolar sayesinde hem avukatlar, hem de vatandaşlarımız adliye koridorlarında mahkeme aramayacak. İşlemleri tek elden yürütecek. Mahkemelere sadece duruşma için gidilecek. Proje Türkiye'nin çeşitli illerinde uygulandı ve başarı yakalandı. Kahramanmaraş'ta da başarılı olacağına inanıyorum. Bu proje adalet hizmetlerinin kalitesinin artması adına önemli bir proje." dedi.

20.04.2024