YENİ ADLİ YIL HEPİMİZ İÇİN ADİL BİR YIL OLSUN.
Tarih: 31.08.2021| Okunma Sayısı: 1690

YENİ ADLİ YIL HEPİMİZ İÇİN ADİL BİR YIL OLSUN.

2021–2022 Adli Yılının; ülkemiz ve milletimiz için adil bir yıl olmasını dilerken, bu dönemde aramıza yeni katılan kıymetli Avukatlarımıza, Kahramanmaraş Adliyesinde yeni göreve başlayan değerli Hâkim ve Savcılarımız ile yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Bugün burada hâkim, savcı, avukat ve yargı çalışanları ile birlikte adaletin tecellisi için mesleklerimizi icra etmeye çalışmaktayız. Yeni adli yıla yargının hepimizin bildiği sorunlarla başlasak da, çözümün hukukun üstünlüğünden ve daha çok çalışmaktan geçtiğini bilerek ve bunu söylemeye devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sorunların çözümü için her zaman ifade ettiğimiz gibi en başta tüm kamu görevlerine girişte liyakatin esas alındığı bir sistemin koşulsuz benimsenmesi elzemdir. Adalet  bir toplumun can damarıdır. Adalet duygusunun yara aldığı toplumlarda bireylerin hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez. En büyük yararın haksızlık yarası olduğunu bildiğimizden, her şartta adaletin tecellisi bizler için vazgeçilmezdir.

Hukuk Devleti olmanın gereği; adaletin hizmetlerinin bağımsız, tarafsız, eşit, verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın hak arama yollarının açık olması, idarenin hukukun üstünlüğüne dayanması, tüm eylem ve işlemlere karşı yargı yoluna başvurabilmesidir.

Adalet toplumun barış huzur ve refahının ön şartıdır. Devletler ancak hukukun üstünlüğü üzerine kurulursa, daha sağlıklı yaşarlar ve daha uzun ömürlü olurlar.

Adalet devletin temelidir. Yargının kurucu unsuru olan avukatlar, hâkimler ve savcılar bu ülkenin temel taşları arasındadır.

Bizler el ele vererek insanlara güven veren adalet dağıtılan bir sistem için,

Hâkim, Savcı tarafsızlığı ve bağımsızlığı, Avukatın savunma özgürlüğü için,

Adil yargılamalar yapılması için, suçluyu suçsuzdan, haklıyı haksızdan ayırmak için, yargıda keyfiliklerin olmaması için, savunmaya önem verilen bir sistem için, çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına çözüm üreten bir yargı sistemi için çalışmaya ve doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Güvenilir ve hızlı bir şekilde tecelli eden adalet; toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü teminatıdır.

Hukuk devleti için; yargının her türlü gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalması ve tarafsızlığını koruması şarttır.

Halkımızın adliyelere güven oranının en üst seviyeye çıkması en büyük arzumuz ve amacımızdır.

Biz; Avukatlar ve Barolar olarak, bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafındayız.

Adalet devletin, savunma adaletin temelidir ve bağımsız savunmanın temsilcileri Avukatlardır. Savunma mesleği; yargı bağımsızlığı ve adil yargılamanın güvencesidir.

Hak arama özgürlüğünü yaşama geçiren, adil yargılanma sağlanmasında çok önemli görevi bulunan yargının kurucu unsuru, savunmanın temsilcisi avukatların ve avukatlık mesleğinin sorunları maalesef her geçen gün artmaktadır.

Avukatlar görevlerini ifa ederlerken ciddi boyutlarda saldırılara uğramakta, can güvenlikleri sağlanamamakta, üzülerek belirtmek gerekirse saldırılarda meslektaşlarımız yaralanmakta, hayatlarını kaybetmektedir.

Avukatı üstlendiği görevle bağdaştıran ve sorunların sebebi gören bir zihniyetle karşı karşıya kalmaktayız. Bu çarpık zihniyeti kınıyoruz.

Hâlbuki Avukat; borçların, boşanmanın, işten çıkarılmanın, ceza dosyalarının ve karşılaşılan hukuki sorunların sebebi değildir. Avukat taraf değil, vekildir!

Meslektaşlarımız staj aşamasından başlayarak, görevlerinin ifası sırasında güvenlik sorunlarının yanı sıra; ekonomik, sosyal ve gelecek kaygısı gibi çok ağır sorunlar altında mücadele etmekte, yanlış hukuk anlayışının bir sonucu olarak günlük mesleki faaliyetleri sırasında dahi engellerle karşılaşmaktadır.

Bu olumsuzluklara karşın, ülkemizde hukukun üstünlüğü ilkesine olan sarsılmaz inancıyla hak ve adaletin gerçekleşmesine, savunmanın özgür temsilcisi olma bilinciyle yaklaşan, saygın, cesur ve onurlu meslektaşlarımızın varlığı, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için en büyük güvencedir. Yeni adli yılda yaşanılan sorunların en aza inmesini diliyoruz.

Yeni adli yılda Kahramanmaraş Barosu olarak en önemli görevimiz; Ülkemize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmaktır.

Bu vesile ile birlik ve beraberliğimize kast eden tüm terör eylemlerini ve destekleyenleri bir kez daha buradan lanetliyoruz. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlık diliyoruz.

Keza geçtiğimiz günlerde yurdumuzun farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarında ve sel afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve geçmiş dileklerimizi iletiyoruz.

Bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde temel hak ve özgürlüklere, cumhuriyetin temel ilkelerine, laik, sosyal, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, evrensel hukuk kurallarına olan inanç ve tarafımızla yeni adli yılın adalet bekleyen tüm vatandaşlarımıza, yargı mensuplarına ve çalışanlarına hayırlı olmasını diliyor,

Bu duygu ve düşüncelerle, yeni adli yılın Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olması temennisiyle, adaletin tesisi için fedakârca görev yapan değerli meslektaşlarımız başta olmak üzere hâkim ve savcılarımız ile tüm yargı çalışanlarımıza görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, ebediyete irtihal eden meslektaşlarımızı ve yargı mensuplarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Yönetim Kurulu Adına

Av. Muhammed Burak Gül