15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Tarih: 14.07.2021| Okunma Sayısı: 2164

 

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

 

15 Temmuz 2016 Tarihinde Milletimizin iradesi ve egemenliği hiçe sayılarak demokrasimize ve milletimize yönelik FETÖ Fetullahçı Terör Örgütü tarafından kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Yapılan bu darbe girişimi Devletimize, Ülkemize ve Milletimize yapılmış tarihinde gördüğü en büyük ihanettir.

Sonuçları çok ağır olan bu hain darbe girişimi neticesinde; vatanını, bayrağını, devletini korumak isteyen askerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımız şehit olmuş ya da yaralanmışlardır.

O gece necip Türk Milleti üzerlerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış ve meydanları eli kanlı darbeci hainlere bırakmamıştır.

Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat milletimiz tarafından engellenmiştir. Milletin; tanklara, toplara, uçaklara, üzerine doğrultulan namlulara karşı elinde bayrağından ve göğsünde imanından başka bir şey olmadan böylesine karşı koyabilmesi eşsiz bir kahramanlık hikâyesidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde İstiklalimizi bir kez daha Milletimizin azim ve kararlılığı kurtarmıştır.

Asker ve polis görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşu ile vatanına, memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, bir kahramanlık destanı yazmıştır. 15 Temmuz; Demokrasi Zaferi’mizdir.

Türkiye; demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığını, sözde kalmayan, gerektiğinde vatandaşlarının canı pahasına bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Herkes bir defa daha gördü ki, Türk Milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmez.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında aziz milletimiz her türlü görüş farklılığını bir kenara bırakarak vatan ve millet ortak paydasında bir araya gelerek destan yazmıştır. Destan yazan aziz milletimizi bir kez daha kutluyoruz.

15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır. Şehitlerimiz gözlerini kırpmadan canlarını, ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse, bize düşen görev; onların davasına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmaktır. 15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız!

Bir kez daha belirtmek gerekirse; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, Milletimizce verilen İstiklal Mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve Anayasada yer alan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ile Ülkemizin, Milletiyle bölünmez bütünlüğünün daima yanındayız.

Bizler “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” İlkesine sonuna kadar bağlı, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin her türlü darbeye karşı, demokrasi ve hukukun yılmaz savunucusu olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla; Aziz Milletimizin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü” kutluyoruz.

15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

                                                          

  Av. Muhammed Burak GÜL

 Kahramanmaraş Barosu Başkanı

                                                

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

28.03.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.