KAHRAMANMARAŞ BAROSU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (15.10.2018-02.07.2021)
Tarih: 1.07.2021| Okunma Sayısı: 3438

KAHRAMANMARAŞ BAROSU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

(15 EKİM 2018 ­ 2 TEMMUZ 2021 )

 

Çok Değerli Meslektaşlarımız;
 
Bilindiği üzere, 14 Ekim 2018 tarihinde siz değerli meslektaşlarımızın desteği ve güveniyle göreve başlamanın onurunu yaşadık.
 
Kahramanmaraş Barosu’nun etkin ve katılımcı gücü, yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirmesinin kaynağı; desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz 1.064 kayıtlı avukatı, 206 stajyer avukatı ve 17 personelinden gelmektedir. Kahramanmaraş Barosu güçlenmeye ve yenilenmeye devam etmektedir.
 
14 Ekim 2018 tarihinden bugüne kadar büyük bir özveri ve gayretle gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi üst başlıklar altında aşağıdaki şekilde siz değerli meslektaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Buna göre;
 
  • 1-ÖNCELİKLE MESLEKTAŞLARIMIZIN MESLEKİ VE KİŞİSEL EĞİTİMİNE VERDİĞİMİZ ÖNEMİN BİR GEREĞİ OLARAK BARO BAŞKANLIĞIMIZCA ŞU FAALİYETLER ERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR;

     

  1. 24/25 Kasım 2018 Tarihinde Ramada Otelde Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Ortak Projesi Kapsamında Avukatlara Yönelik Bireysel Başvuru Usulü ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Konulu Meslek İçi Eğitim Semineri verilmiştir.

     

  2. 10.12.2018 Tarihinde Dünya İnsan Hakları Günü Nedeniyle Baromuz Konferans Salonunda Av. Abdulhakim YILMAZ ve Gaziantep Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Ahmet BOZDAĞ’ın sunumları ile “İnsan Hakları ve Avukatlık” konulu seminer düzenlenmiştir.

     

  3. 11.02.2019 Günü Baromuz Konferans Salonunda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU’nun katılımı ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem ÖZEN, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel BAŞPINAR, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakim Hakan ÖZTATAR, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 3.Hukuk Dairesi Başkanı Hakim İlker KOÇYİĞİT ve Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu’nun sunumları ile ‘Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk paneli’ gerçekleştirilmiştir.

     

  4. 13.02.2019 tarihinde Baromuz Konferans Salonunda İlimiz Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde, cinsel istismar suçları başta olmak üzere mağdur çocukların adli yargılama süreçlerinde tekrar mağdur olmamasının önüne geçmeyi amaçlayan Çocuk İzlem Merkezi ile ilgili Psikolog Oya Birsen ve Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hüseyin GÖKOT’un sunumları ile bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

     

  5. 15.02.2019 tarihinde Baromuz Konferans Salonunda Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci UĞURMAN, Türk Kadınlar Birliği İl Delegesi Fatoş ESERTAŞ, Baromuz Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Nazlı Şeyma KOKULU ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ( KSÜ KAM) Müdürü Dr. Öğretim. Üyesi Yekta GEZGİNÇ’in sunumları ile Türk Medeni Kanunu’nun 93. yılı konulu programı gerçekleştirilmiştir.

     

  6. 23.02.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında; Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman KAVASOĞLU’nun sunumları ile HMK UYGULAMALARI konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

     

  7. 02.03.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda Dr. İbrahim Nihat BAYAR, Av. Dr. Hasan ORAL ve Av. Veysel KÜRÜM’ÜN sunumları ile İDARİ YARGILAMA USULÜ AÇISINDAN VERGİ DAVALARI, konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

     

  8. 13.03.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda Av. Talih UYAR’ın sunumları ile YENİ KONKORDATO HUKUKUMUZUN TEMEL İLKELERİ konulu seminer yapılmıştır.

     

  9. 13.04.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında Altunbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut YENİOCAK’ın sunumları ile SÖZLEŞME HAZIRLAMA VE İNCELEME TEKNİKLERİ konulu seminer yapılmıştır.

     

  10. 20.09.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda İlimiz SGK Müdürü Harun AKBALABAN, İl Müdür Yardımcısı Ramazan ELMA, K.Maraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Atilla SARIYILDIZ ve Başkan Yardımcısı Abdullah KALIN’ın sunumları ileGÜNCEL SGK UYGULAMALARI VE AVUKATLARIN VERGİSEL SORUMLULUKLARI konulu panel gerçekleştirilmiştir.

     

  11. 12.10.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda Türkiye Barolar Birliği Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında İzmir Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan ERDEM ve İzmir Barosu Üyesi Av. Volkan GÜLTEKİN’in sunumları ile CMK UYGULAMALARI konulu seminerle meslektaşlarımıza hizmet verilmiştir.

     

  12. 19.10.2019 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda İstanbul Tahkim Merkezi Üyesi Av. Mehmet Rıfat BACANLI’nın sunumları ile AVUKATLAR İÇİN TAHKİM konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

     

  13. 2019 u bitirip 2020 yılına girdiğimiz yılda yeni yıl hediyesi olarak, stajyer avukatlarımız dahil tüm meslektaşlarımıza Ferdi Kaza Sigorta Poliçesi hediye edilmiştir.

     

  14. 04.01.2020 Tarihinde Baromuz Konferans Salonunda İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyon Başkanı Av. Mustafa Şeref KISACIK ve İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyon Üyesi Av. Özlem KAYA’nın sunumları ile KAT MÜLKİYETİ konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

     

  15. 08.01.2020 Tarihinde Adana, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Sivas Baro Başkanlarının katılımı ile 2020 Yılı Staj Eğitim Açılış ve Tanışma Toplantısı yapılmıştır.

     

     

     

  16. 17.01.2020 Tarihinde TBB Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şakir UZUN, TBB Kişisel Verileri Koruma Hukuku Komisyon Başkanı Av. Hüseyin KÖPRÜLÜ, TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa CİNKILIÇ ve TBB Kişisel Verileri Korumu Hukuku Eğitim Birimi Üyesi Av. Hande DİNKÇİOĞLU’nun sunumları ile KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

     

  17. 29.02.2020 tarihinde İstanbul Barosu Hukuk Müşaviri Av. Atilla ÖZEN’in sunumları ile AVUKATIN SORUMLULUĞU VE AVUKATLIK SÖZLEŞMESİ konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

     

  18. 07.03.2020 Tarihinde TBB Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil ÖZOK, Ankara BAM 1. Daire Başkanı Hâkim Zeynep Öksüzoğlu ve Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Dr. Şükran Şıpka’nın sunumları ile BOŞANMA VE MAL REJİMLERİ konulu meslek içi eğitim semineri gerçekleştirmiştir.

     

    AYRICA; BUGÜNE KADAR

     

  19. 137 meslektaşımıza Hukuk Uyuşmazlıklarında Temel Arabuluculuk Eğitimi verilmiştir.

     

  20. Baromuz ve Elbistan Temsilciliğimizde 235 meslektaşımıza Uzlaştırma Temel Eğitimi verilmiştir.

     

  21. Yine Baromuz ve Elbistan Temsilciliğimizde 72 meslektaşımıza Temel Bilirkişilik Eğitimi verilmesi sağlanmıştır.

     

  22. 35 meslektaşımıza İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Bilirkişilik Eğitimi verilmiştir.

     

  23. 62 meslektaşımıza Aktüerya Bilirkişilik Eğitimi verilmiştir,

     

  24. 46 meslektaşımıza İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi verilmiş, arabuluculuk sicil onayı yetişmeyen üyelerimizin eğitimi için çevre iller ile görüşme sağlanarak eğitim almaları sağlanmıştır.

     

    YİNE;

     

    13-14-15 Mart 2020 Tarihlerinde Baromuz nezdinde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte Yargıtay 3.Ceza Dairesi Başkanı Sn. Osman ATALAY, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Üyesi Sayın Turgay ATEŞ, Yargıtay 1.Ceza Dairesi Üyesi Sayın Bilgin BAŞARAN, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Üyesi sayın Abdullah ÖZER, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Ömür YILMAZ ve Yargıtay Tetkik Hakimi Sayın Serdar ATALAR’ın katılımları ile “Ceza Yargılaması, İstinaf ve Temyiz Kanun Yolları ile İnfaz Hukuku” konulu meslek içi eğitim semineri ile

     

    27-28-29 Mart 2020 tarihlerinde, tüm hazırlıkları yapılan ve Baromuz ev sahipliğinde  yapılması planlanan tüm illerimizde görev yapan Baro Başkanları toplantımız tüm dünyayı etkisi altına alan PANDEMİNİN BAŞLAMASI nedeniyle gerçekleştirilememiştir.

     

    Ayrıca; 2020 yılı içerisinde hazırlığı tamamlanan ve baromuzda yüz yüze şekilde yapılması planlanan; Temel Bilirkişilik Eğitimi, İş Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi, Aile ve Miras Hukukundan Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi, İcra ve İflas Mevzuatından Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi, Aktüerya Kaynaklı Nitelikli Hesaplamalar Eğitimi ile Sosyal Güvenlik Hukukundan Kaynaklı Nitelik Hesaplamalar Eğitimi ve Konkordato Komiserliği Eğitimleri;

     

    NE YAZIK Kİ TÜM DÜNYANIN YAŞADIĞI COVID-SALGINI NEDENİYLE YAPILAMAMIŞTIR.

     

    SALGININ BİTMESİ VE HEP BİRLİKTE ESKİ SAĞLIKLI GÜNLERİMİZE KAVUŞMAMIZ DURUMUNDA VE TARAFIMIZA YENİDEN GÖREV TEVDİİ DURUMUNDA SALGIN NEDENİYLE EKSİK KALAN PROGRAMLARIMIZIN TAMAMINI ÜZERİNE YENİ PROGRAMLAR EKLEYEREK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

     

  • 2-AVUKATLIK MESLEĞİNİ GELİŞTİRMEK, MESLEĞİN SAYGINLIĞI ARTIRMAK VE AVUKATLARIN ORTAK İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK AMACIYLA BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ŞU FAALİYET VE İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR;
 
2.1- 1136 Sayılı Avukatlık Kanunun 35/3 maddesi gereğince, Türk Ticaret Kanunu’nda öngörülen esas sermaye miktarının beş katı veya daha fazla sermayesi bulunan Anonim Şirketler ile üye sayısı yüz ve daha fazla olan Yapı Kooperatiflerinin sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu bulunduğu yönünde şirket ve yapı kooperatiflerine ulaşılmış, sözleşme ve ödemelere ilişkin belgeler istenmiş, birçok şirketin bu zorunluluğa uyması gerektiği konusu üzerinde özelikle ve önemle durulmuş ve bu nev’i deki firmaların sözleşmeli avukat bulundurması sağlanmıştır.
 
2.2 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve Türk Ceza Kanunu hükümlerine  aykırı şekilde, adliye içinde ve dışında arzuhalcilik, katiplik vb işler yaparak menfaat sağlayan kişi ve kişilerin tespiti için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve süreç takip edilmiştir.
 
2.3 Meslektaşlarımızın herhangi bir disiplin soruşturmasına maruz kalmamaları adına, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 55. maddesi, Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği, Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları uyarınca gerek yerel basın kuruluşları ve gerekse de sosyal medya aracılığıyla, iş elde etme amaçlı reklam sayılabilecek faaliyette bulunmamaları konusunda tüm meslektaşlarımız bilgilendirilmiştir.
 
2.4 Trafik ve İş Kazası dosyalarında ücret veya çıkar karşılığı, aracı ve komisyoncu kullanılmaması, hasar danışmanlık şirketleri ile birlikte hareket edilmemesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması adına tüm tedbirler alınmış, özelikle bu konuda olağanüstü çaba sarf edilmiştir. 
 
2.5 Meslektaşlarımıza Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca müdafi ve vekil olarak aldıkları dosyaların duruşmalarını takip etmeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
 
2.6 Baronet CMK Müdafi ve Vekil Atama Sistemi dışında görev kabul edilmemesi gerektiği konusunda hatırlatmalar yapılmıştır.
 
2.7 Bazı Gerçek ve Tüzel Kişiler tarafından Meslektaşlarımız aranarak, İş ve Meslek Tanıtımı adı altında program yapılabileceği yönünde girişimde bulunulduğu bilgisi alınması üzerine, bu tür girişimlere itibar edilmemesi, bu girişimlerin dolandırıcılık kastıyla yapılabileceği gibi Avukatlık Kanunu'na ve Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğine aykırı durumlara yol açabileceği hususunda meslektaşlarımıza bilgilendirmeler yapılmıştır.
 
2.8 Mahkemelerce Baromuzdan vasi, kayyım adayı veya tereke temsilciliği için gelen talepler üzerine, yapılan görevlendirmelerin bir kısmında gerçekleştirilen işlere ilişkin ödeme yapılmadığı yönünde Başkanlığımıza gelen bilgi doğrultusunda;  Avukatların, tayin edildikleri ve fiilen görev yaptıkları bu alanda emek ve mesai harcamalarına rağmen herhangi bir gelir/kazanç elde edememeleri, ayrıca masraf ödemek gibi bir durumla da karşılaşmaları nedeniyle görevlendirme yapılmasının mümkün olmadığı konusunda ilgili mahkeme ve adalet komisyonu ile yazışmalar yapılmıştır.
 
3- MESLEKTAŞLARIMIZLA DAYANIŞMAYI ARTIRMAK ADINA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN DAVET EDİLDİĞİ ORGANİZASYONLAR DÜZENLENMİŞTİR. BU ANLAMDA;
 
3.1 Göreve başlar başlamaz Stajyer Avukatlarımızla Tanışma toplantıları gerçekleştirilmiştir.
 
3.2 2019 yılında Baromuz Gençlik Meclisi tarafından Karaoke gecesi düzenlenmiştir.
 
3.3 8 Mart 2019 tarihinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Hakları Komisyonumuzca kadın avukatların katıldığı eğlence programı Baromuzda düzenlenmiştir.
 
3.4 Yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın avukatlarımız adına fidan dikimi yapılarak adlarına düzenlenen sertifikalar verilmiştir.
 
3.5 5 Nisan 2019 tarihinde Avukatlar Günü münasebetiyle meslektaşlarımızın aileleri ile katıldığı, Tuğçe Pala konseri, Arsan Laledan Salonunda yapılmıştır. Yine ilçe temsilciliklerimizde de 5 Nisan Avukatlar günü etkinlikleri yapılmıştır.
 
3.6 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında spor komisyonumuzca, halı saha futbol turnuvası, masa tenisi, satranç, tavla ve bilardo turnuvası gerçekleştirilmiştir.
 
3.7 2019 yılında Çevre ve Hayvan hakları komisyonumuzca İlimiz Altınova Mevkiinde Fidan dikme etkinliği düzenlenmiştir.
 
3.8 Yine 2019 yılında Staj Eğitim Programının sona ermesi nedeniyle stajyer avukatlarımızın katıldığı eğlence gecesi düzenlenmiştir.
 
3.9 Baromuzun kuruluş yıldönümü nedeniyle Başkonuş Yaylasında 70.yıl piknik şenliği Meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
 
3.10 Baromuz Gençlik Meclisinin faaliyetleri kapsamında Ekstrem Park Açık Hava Sineması etkinliğinin ilki gerçekleştirilmiştir.
 
3.11 Elbistan İlçe Temsilciliğimiz tarafından Elbistan İlçesinde bulunan avukatlarımıza iftar programı düzenlenmiştir.
 
3.12 21-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’yı kapsayan Balkan Turu Gezisi gerçekleştirilmiştir.
 
3.13 2019 yılı Adli Yıl Açılış Töreni; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyonu Başkanlığı, Baro Başkanlığımız ve meslektaşlarımızın da katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
 
3.14 Geleneksel Aşure Günü programı 2019 yılında meslektaşlarımız, hakim, savcı, adliye personeli ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
 
3.15 Baromuz nezdinde yapılan geleneksel bayramlaşma törenleri pandemi dönemi haricinde devam ettirilmiştir.
 
3.16 Baromuz Gençlik Meclisi faaliyetleri kapsamında Necip Fazıl Kültür Merkezinde Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenen Kayıp El adlı tiyatro oyununa katılım için Gençlik Meclisimiz ve Baromuzca gerekli katkı sağlanmıştır.
 
3.17 Baromuz, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışması ile ortaokul ve lise öğrencileri için ADALET konulu resim yarışması tertip edilmiştir.
 
3.18 Baromuz mensubu olan siz saygıdeğer meslektaşlarımız adına bayram hediyeleri hazırlanmış ve dağıtımı sağlanmıştır.
 
4 – MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ADLİYELERİMİZ İÇİNDE VE DIŞINDA YAPTIĞIMIZ FAALİYETLERİMİZ ise şunlardır;
 
4.1 Kahramanmaraş Adliye Binası 3.katta bulunan Baro Odamız Meslektaşlarımızın kullanımı için Baro Teknoloji Odası olarak yeniden düzenlenmiş ve meslektaşlarımızın kullanımına hazır hale getirilmiştir.
 
4.2 Meslektaşlarımızın kullanımı için Türkoğlu Adliyesi Avukat Bekleme Odası kullanıma hazır hale getirilmiştir.
 
4.3 Türkoğlu Cezaevi Avukat Görüşme Odaları tefriş edilerek daha nezih bir görüşme ortamı oluşturulmuştur.
 
4.4 Göksun Adliyesi Avukat Bekleme Odası meslektaşlarımızın kullanımına hazır hale getirilmiştir.
 
4.5 Yeni binasına taşınan İdare Mahkemesi Avukat Bekleme Odası dizaynı yapılmış ve meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
 
4.6 Kahramanmaraş Adliyesi Ek Binasına Baro Kalem ve Avukat Bekleme odası tefrişatı yapılarak meslektaşlarımızın kullanımına hazır hale getirilmiştir.
 
4.7 Yeni Adliye Binasına taşınan Elbistan Adliyesinde eksik olduğu bildirilen tefrişatlar Baromuz tarafından karşılanmış, Baro Temsilciliğimiz için ayrılan yerlerin tefrişatının Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılması yönünde gerekli görüşmeler yapılarak, tefrişatın yapılması konusunda karar verilmiştir.
 
4.8 Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmeler yapılarak Adliye içerisine bebek bakım odası açılması sağlanmıştır.
 
4.9 İl Merkezinden adliyemize gelecek meslektaşlarımızın ulaşımını sağlamak amacıyla servis aracı tahsis edilmiştir.
 
4.10 23.10.2019 tarihinde Baromuz konferans salonunda Zihinsel Sigarayı Bırakma Programı düzenlenmiştir.
 
4.11 Ülke gündemine, mesleğimize ve hukuki düzenlemelere dair bilgilendirmeleri siz saygıdeğer meslektaşlarımıza sürekli SMS yoluyla yapmaya gayret ettik.
 
4.12 Meslektaşlarımızın resmi dairelerde yaşadıkları sorunlarda yanlarında yer alarak, yaşanılan sorunların çözümüne yönelik görüşmeler yapılarak, çözüme ulaştırılmaya çalışılmıştır. Bu konuda sorun yaşayan meslektaşlarımızla bire bir ilgilenilmiştir.
 
4.13 2019 ve 2020 yılları için ajanda, masa takvimi, küpnot ve rozet hazırlanarak meslektaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.
 
4.14 2019 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Tavsiye Niteliğindeki Avukatlık Ücret Tarifesi ile 1136 sayılı Avukatlık Kanunu 164/4 Maddesi hükmüne atıf içerir Danışma ve Dava Takibi Ücretlidir kartı bastırılarak Meslektaşlarımıza dağıtımı sağlanmıştır. 2020 yılında ise tüm tarifelere elektronik ortamda ulaşılabilmesi nedeniyle kitapçık basımı uygulamasından vazgeçilmiştir.
 
4.15 Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı olan Arabuluculukta Taraf Vekilliği El Kitabı bastırılarak meslektaşlarımıza dağıtımı sağlanmıştır.
 
4.16 Özellikle mesleğe yeni başlayan avukatlarımıza yol gösterici olması açısından CMK müdafilik kitabı ile, dilekçe hazırlama kitabı basılarak yeni başlayan meslektaşlarımıza dağıtımı yapılmıştır.
 
4.17 Tüm meslektaşlarımızın iletişim bilgilerini içerir 2019 yılı telefon rehberi hazırlanarak meslektaşlarımıza ve adliye kalemlerine dağıtımı sağlanmış ve sonrasında ise tüm meslektaşlarımızın iletişim bilgilerinin mevcut olduğu mobil uygulama sistemine geçilmiştir.
 
4.18 Av. Talih Uyar’ın Yeni Konkordato Hukukumuzun Temel İlkeleri kitabının basımı yaptırılarak meslektaşlarımıza dağıtımı sağlanmıştır.
 
4.19 Meslektaşlarımızın yaşayabilecekleri sorunlar karşısında destek vermek amacıyla Baromuz Avukat Hakları ve Meslek Sorunları Komisyonu koordinasyonu ile Avukat Hakları Merkezimiz kurulmuştur.
 
 
4.20 Baromuz bünyesinde, Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu ile Kişisel Verileri Koruma Hukuku Komisyonu kurulmuştur.
 
4.21 Android ve İos uyumlu Mobil Uygulama Sistemi devreye alınarak, duyuru, etkinlik, meslektaşlarımız ve adliyelerin iletişim numaraları, yönetmelikler, mevzuatlar, ücret tarifeleri, faiz oranları gibi birçok bilgiye erişmeleri sağlanmıştır.
 
4.22 Meslektaşlarımızın mesleki ilanlarını yapabilmesi için Baromuz Web Sitesinde ilan panosu oluşturulmuştur.
 
4.23 İlimiz ve İlçelerinde vasi ve kayyum olarak görev almak isteyen meslektaşlarımız için liste oluşturulmuş, mahkemelerden gelen talepler için görevlendirmeler liste üzerinden yapılmıştır.
 
4.24 Baro Başkanlığımızın kullanmakta olduğu Logo üzerinde çalışma yaparak, kurumsal kimliğimize yakışır yeni bir logo oluşturulmuştur.
 
4.25 Başkanlığımız adına Fort Customs 9+1 araç alınarak Baromuzun resmi temsillerinde kullanımı sağlanmıştır.
 
4.26 Çalışmakta olduğumuz Türk Ekonomi Bankası ile biten promosyon sözleşmesi nedeniyle İlimizde bulunan bankalar ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; en yüksek teklifi veren çalışmakta olduğumuz Türk Ekonomi Bankası ile 3 yıl süreli promosyon sözleşmesi imzalanarak baromuzun geliri ciddi oranda arttırılmıştır.
 
4.27 Avukatlık Kimlik Kartı ile işlem yapılabilmesinin sağlanması yönünde görüşmeler yapılarak, bankacılık işlemlerinin Avukatlık Kimlik Kartıyla yapılması sorunu çözülmüştür.
 
4.28 Baromuz bünyesinde mevcut Gençlik Meclisinin görev süresinin bitmiş olması nedeniyle, 01.05.2019 tarihinde Gençlik Meclisinin seçimleri yapılmıştır.
 
4.29 Başkanlığımızca; meslektaşlarımızın ihtiyaç duyacağı her alanda faaliyet gösteren onlarca kurum ve firma ile meslektaşlarımıza ve ailelerine yönelik özel indirim sözleşmeleri yapılmış, indirim sağlanan firmalar Baromuz Web sitesinde yayınlanmıştır.
 
4.30 Ayrıca indirimli elektrik kullanımı için ticarethane aboneliği olan ve Serbest Tüketici Sözleşmesi imzalamak isteyen meslektaşlarımız için 07.03.2020 tarihinde Baromuz İdari Binasında AKEDAŞ A.Ş. yetkililerince indirim sözleşmesi yapmak isteyen meslektaşlarımızla görüşme sağlanmıştır.
 
4.31 Göreve geldiğimizin günden itibaren hastalanan, ameliyat olan, doğum yapan, düğün yapan ve ofis açan, yakını vefat eden meslektaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret gösterdik.
 
4.32 Resmî Tören ve etkinliklere katılarak Baromuzu en iyi şekilde temsil ettik.
 
4.33 Elbistan Baro Temsilciliğimizde meslektaşlarımız ile bir araya gelerek mesleki sorunlara ilişkin toplantılar yapılmıştır.
 
 
4.34 Elbistan İlçesinde CMK görevi alan meslektaşlarımızın CMK ödemelerinde kesilen %7 oranındaki bağış oranı uygulamada birlik sağlanması adına iptal edilerek %5 oranına düşürülmüştür.
 
4.35 Stajyer Avukatlarımızın eğitimi ve mesleki gelişimine katkı sağlamak adına stajyer avukatlarımızdan katılmak isteyenler Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından verilen staj eğitimi için Ankara’ya gönderilmiştir.
 
4.36 2019 yılı içinde İlimiz Merkez ve Elbistan İlçesinde Staj yapmakta olan toplam 172 stajyer Avukatımıza Eğitim Programı düzenlenmiş, 2020 yılında ise yapılmakta olan Staj Eğitim Programımız Covid-19 tedbirleri kapsamında iptal edilmiştir.
 
4.37 Türkiye Barolar Birliğince her yıl düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasına 2019 yılında Stajyer Av. Ayşe NUREVŞAN DEMİRCİ, Stajyer. Avukat Sema BİLGİÇ, Stajyer Av. Burhan GÜRBÜZ, ve Stajyer. Av. Ali KAYA katılmış, Akdeniz Bölge Elemelerinde birinci olarak finale çıkmışlardır. Final yarışmasında ise Baromuzu en iyi şekilde temsil ederek, Türkiye 2. olmuşlardır. Göstermiş oldukları başarı nedeniyle yarışmaya katılan stajyer avukatlarımız ile takım çalıştırıcıları Av. Hande Elif YALÇIN ve Av. Mehmet Zahit AKKÜNCÜ’ye Başkanlığımızca ödülleri takdim edilmiştir.
 
4.38 2020 yılında ise Kurgusal Duruşma Yarışmasına Başkanlığımızı temsilen Stajyer. Av. Zeynep Berfin UZPAK, Stajyer Av. Sultan GÜNDEŞ, Stajyer. Av. Numan ŞİRİN ve Stajyer. Av. Yusuf ORÇAN ile Takım Çalıştırıcısı Av. Burhan GÜRBÜZ katılarak Baromuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.
 
5 – MESLEKTAŞLARIMIZA, KADINLARA VE HAYVANLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLARA KARŞI BASIN AÇIKLAMALARI YAPTIK VE BAŞKACA FAALİYETLERE KATILDIK. AYRICA COVID-19 ESNASINDA SÜREKLİ MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA GAYRET ETTİK. BU ANLAMDA;
 
5.1 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle Baromuz Çevre ve Hayvan Hakları Komisyonunca basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.
 
5.2 Aksaray Barosu Üyesi meslektaşımız İbrahim ERGİN’nin uğradığı menfur saldırı sonucu vefat etmesi nedeniyle basın açıklaması yapılmıştır.
 
5.3 Diyarbakır Barosu Üyesi Meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU’nun eşi tarafından uğradığı menfur saldırı sonucu vefat etmesi nedeniyle basın açıklaması yapılmıştır.
 
5.4 Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi adına Türkiye Barolar Birliği, Barolar ve Tübakkom ile ortak basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.
 
5.5 Kadın Hakları Komisyonumuzca Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında Milli İrade Meydanında 23.11.2018 günü düzenlenen programda stant açılmış, Aksu Tv’de bu konu hakkında gerekli bilgilendirmeler meslektaşlarımız tarafından yapılarak vatandaşların merak ettikleri sorular yanıtlanmıştır.
 
5.6 Dünyada çok sayıda insana bulaşan ve hızla yayılan Covid-19 (Korona) virüsünün, Ülkemizde de görüldüğünün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmasıyla; Ülkemizde alınan kararlar ve önlemler kapsamında ve ayrıca konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” ilan edilmiş olması karşısında, bu durumun oluşturduğu mücbir sebep ve adliyelerdeki yoğunluğun oluşturacağı salgın hastalık riskinin değerlendirilmesi suretiyle, virüse yönelik alınan önlemler kapsamında Nisan ayı sonuna kadar; Duruşmalara katılmak istemeyen Avukatların ve Stajyer Avukatların mahkemelere mazeret dilekçesi vermeleri halinde başkaca bir dayanak/belge aranmaksızın mazeretli sayılmaları, Mahkemelerde Adli Tatil Hükümlerinin uygulanması hususlarında Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı'na talepte bulunulmuştur.
 
5.7 Baromuzla birlikte 80 Baro tarafından yapılan ortak çalışma ile koronavirüs salgını nedeniyle, SGK Prim Borçları, Beyanname Verme, Vergi Ödeme vb mükellefiyetlerin ertelenmesi, KDV Oranının indirilmesi, CMK, Adli yardım ve Hazinenin ödemekle yükümlü olduğu vekalet ücreti ve diğer alacakların ödenmesi talepli olarak Cumhurbaşkanlığına ve ilgili bakanlıklara başvuruda bulunulmuştur.
 
5.8 Baromuz tarafından, 74 Baro ile birlikte; Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Adli ve İdari yargıda sürelerin durdurulması ve duruşmaların ertelenmesine ilişkin başvuruda bulunulmuştur.
 
5.9 Baromuz tarafından, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na KDV Beyanname verilmesi ile ödeme süresinin ertelenmesi, keza BAĞKUR ve SGK prim ödemelerinin ertelenmesine ilişkin başvuruda bulunulmuştur.
 
5.10 COVID-19 salgını nedeniyle en fazla ihtiyaç duyulan maske (10’lu paket halinde) ve el dezenfektanları hazırlanarak meslektaşlarımıza dağıtımı tarafımızdan sağlanmıştır. 65 yaş üstü ile baroya gelme imkanı olmayan meslektaşlarımıza bizzat teslimler sağlanmıştır.  Bu uygulamayı Türkiye de ilk gerçekleştiren baro olmanın gururunu da sizlerle birlikte yaşadık.
 
5.11 Salgın nedeniyle evinden çıkamayan meslektaşlarımıza her türlü destek tarafımızca sağlanmıştır.
 
5.12 Adli ve İdari Yargı iş ve işlemlerinin başladığı 15 Haziran 2020 tarihi öncesi ve sonrası yapılması gerekenlere ilişkin liste hazırlanarak Baromuz Web sayfasında meslektaşlarımızın bilgisine sunulmuştur.
 
5.13 Bu süreç içerisinde baromuz içinde de dönüşümlü çalışma esas alınmıştır.
 
5.14 Stajer avukatlarımızın staj bitiminde yatırmış oldukları ruhsat harcının iptal edilmesi ya da makul seviyeye çekilmesi yönünde Adalet Bakanlığı ile yazışma yapılmıştır.
 
6 - BAŞTA ANKARA OLMAK ÜZERE TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDE DÜZENLENEN MESLEKİ NİTELİKTEKİ TOPLANTILARA KATILARAK BAROMUZU TEMSİL ETTİK. BU BAĞLAMDA;
 
6.1 28.11.2018 Tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından “Yargı Reformu Stratejisi Çalışmaları Kapsamında” yapılan toplantıda baromuz temsil edilmiştir.
 
6.2 04.12.2018 tarihinde Türkiye Barolar Birliği nezdinde yapılan toplantıya Başkanlığımız düzeyinde katılım sağlanmıştır.
 
6.3 18.12.2018 tarihinde Mesleki Sorunlara ilişkin Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapılmıştır.
 
6.4 13.01.2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliğinde yapılan Baro Başkanları Toplantısına katılım sağlanmıştır.
 
6.5 19.02.2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliğinde yapılan “Şiddetsiz Toplum Kampanyası” çalıştayına katılım sağlanmıştır.
 
6.6 16-17 Mart 2019 tarihinde Şanlıurfa Barosu Ev sahipliğinde yapılan Baro Başkanları toplantısı katılım sağlanmıştır.
 
6.7 Ankara Barosu Başkanlığınca yapılan Kamu Avukatları konulu toplantıya katılım sağlanmıştır.
 
6.8 22-23 Mart 2019 tarihlerinde Çorum Barosu ev sahipliğinde yapılan 17.Genişletilmiş Baro Başkanları toplantısına katılım sağlanmıştır.
 
6.9 19.04.2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliğinde yapılan İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurul Üye Seçimi ve Baro Başkanları toplantısına gidilmiştir.
 
6.10 20-21 Nisan 2019 tarihinde Gaziantep Barosu ev sahipliğinde yapılan “Barolar ve Çocuk Hakları” çalıştayına katılım sağlanmıştır.
 
6.11 12.07.2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliği CMK Komisyonu tarafından “Uygulamada Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu çalışma toplantısına gidilmiştir.
 
6.12 13.07.2019 Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) tarafından yapılan "Nafaka Çalıştayına" katılım sağlanmıştır.
 
6.13 12.10.2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından yapılan Çevre ve Kent Hukuku Eğitimine gidilmiştir.
 
6.14 19-20 Ekim 2019 tarihlerinde Hatay Barosu Başkanlığı Avukat Hakları Komisyonu tarafından yapılan “Avukatlık Mesleğinin Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu çalıştaya gidilmiştir.
 
6.15 19.10.2019 tarihinde Bursa Barosu ev sahipliğinde, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Baro Disiplin Kurulu Başkanları toplantısına katılım sağlanmıştır.
 
6.16 02 Aralık 2019 tarihinde avukatlara yönelik 6698 sayılı Kanun ve Kanunun uygulanmasına ilişkin düzenlenen eğitim seminerine katılım sağlanmıştır.
 
6.17 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, UNHCR ve ÇAÇAV tarafından Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin 30. Yılı vesilesiyle yapılan Çocuk Hakları Sözleşmesi konferansına katılım sağlanmıştır.
 
6.18 13-14-15 Aralık 2019 tarihlerinde Isparta Barosu Başkanlığında yapılan  Ege, Marmara ve Akdeniz (Genişletilmiş) Bölge Baro Başkanları toplantısına katılım sağlanmıştır.
 
6.19 20.12.2019 tarihinde Adana Barosu ev sahipliğinde onuncusu düzenlenen Adalet Nöbeti etkinliğine katılım sağlanmıştır.
 
6.20 20-21-22 Aralık 2019 tarihlerinde Kayseri Barosu Başkanlığında yapılan İç Anadolu (Genişletilmiş) Bölge Baro Başkanları toplantısına katılım sağlanmıştır.
 
6.21 Mersin Barosu Başkanlığı tarafından 08-09 Şubat 2020 tarihlerinde yapılan Avukat Hakları Çalıştayına, Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ali DİLİUZUN, Av. Mustafa TORUN ve Av. Nedim Okan GÜMÜŞTAKIM katılmışlardır.
 
6.22 Türkiye Barolar Birliği Başkanlığınca 14 Mart 2020 tarihinde, TÜBAKKOM ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Arama Konferansı sonuç raporu değerlendirilerek “Kadınların Adalete Erişiminin Önündeki Engellerinin Kaldırılmasını Sağlamak” genel hedefine ilişkin bilgilendirme, dava takibi, raporlama, veri hazırlama konularında yapılacak olan çalıştaya Baromuzu temsilen Av. Merve Nur EROĞLU’nun katılımı hususunda karar alınmışsa da pandemi nedeniyle program iptal edilmiştir.
 
6.23 14.03.2020 günü Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından Bölge Baroları İnsan Hakları Merkez/Komisyonları ile günübirlik yapılacak olan çalışma toplantısına Baromuzu temsilen İnsan Hakları Komisyonu Üyemiz Av. Hacı Müslüm KÖSE Baromuzu temsilen katılımı hususunda karar alınmışsa da pandemi nedeniyle program iptal edilmiştir.
 
6.24 01 Haziran 2020 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında yapılan Baro Başkanları toplantısına katılım sağlanmıştır.
 
6.25 Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nın 05.06.2020 tarih ve 2020/54 sayılı duyurusuna istinaden Avukatlık Kanunu’nda Baroların Yeniden Yapılandırılması ve Seçim Sistemlerinin Değiştirilmesine yönelik kamuoyunda tartışılmakta olan değişikliklerin değerlendirilmesi ve bunlarla ilgili nasıl bir yol izleneceğine dair 09.06.2020/10.06.2020 tarihlerinde yapılan toplantılara katılım sağlanmıştır.
 
6.26 22.06.2020 Tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı nezdinde Avukatlık Kanunu’nda Baroların Yeniden Yapılandırılması ve Seçim Sistemlerinin Değiştirilmesi konusunda yapılan değerlendirme toplantısına Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Muhammed Burak GÜL katılım sağlamıştır.
 
7 - SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ VE BAROMUZ FİZİKİ BİNASI İLE İDARİ İŞLERİNE DAİR ŞU FAALİYETLER EN ETKİN VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. Buna göre;
 
7.1 31.10.2018 tarihinde Sivil Toplum Kuruluşları ve Vatandaşların katılımı ile TEMA Vakfının düzenlemiş olduğu Ağaç Dikme Projesine Elbistan Temsilciliğimizin katılımı sağlanmıştır.
 
7.2 01.02.2019 tarihinde Baromuz Çevre ve Hayvan Hakları Komisyonumuz aracılığıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine gezi düzenlenmiştir.
 
7.3 Elazığ ve Malatya illerimizde yaşanan ve ülkemizi derinden  yaralayan deprem nedeniyle, afetzade vatandaşlarımız için Baromuzca yardım kampanyası başlatılmıştır. Meslektaşlarımızın ve Baromuzun katkısıyla mevsim şartları sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyetinin artmaması için başta küçük yavrularımız için olmak üzere her yaştaki afetzadeler için; kaban, mont, kazak, atkı, bere, eldiven, bot, ayakkabı, battaniye ve elektrikli ısıtıcı başta olmak üzere diğer ayni yardım malzemeleri, Elazığ ve Malatya Barolarımızın da aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.
 
7.4 Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlenen Kariyer Günleri konulu programlara katılarak avukatlık mesleğini ve meslek örgütümüzü tanıttık.
 
7.5 Baromuzun iç işleyişi üzerinde çalışmalar yapılmış, personellerin en etkin ve verimli şekilde çalışması amacıyla gerekli düzenlemeler yapılmıştır.
 
7.6 Görev yeri değişiklikleri ile personellerin tüm işlemleri öğrenmesi amaçlanmıştır.
 
7.7 Baro personellerimizle ilk defa iş sözleşmesi tanzim edilmiş ve gerek izin gerek yapılan ödemeler vs hususlara dair intizam oluşturulmaya çalışılmıştır.
 
7.8 Baromuz İdari Binasında sorunlar tespit edilmiş, Türkiye Barolar Birliği ile yapılan görüşmeler neticesinde binaya çatı, yalıtım, boya vb işlemler yaptırılmıştır.
 
1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN 82.MADDESİ HÜKMÜ UYARINCA 03-04 EKİM 2020 TARİHİNDE YAPILMASI GEREKEN BARO OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTIMIZ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ VE İL UMUMİ HIFZISIHHA KURULU KARARI UYARINCA İL SEÇİM KURULUNCA İPTAL EDİLMİŞTİR.
 
01.12.2020 TARİHİNDEN SONRA YAPILMASI YÖNÜNDEKİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ UYARINCA TEKRARDAN 12-13 ARALIK 2020 TARİHLERİNDE GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILMAK ÜZERE KARAR ALINMIŞSA DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI NEDENİYLE BU TOPLANTI DA İL SEÇİM KURULUNCA İPTAL EDİLMİŞ VE YAPILAMAMIŞTIR.
 
GENEL KURULUMUZUN 22/23 MAYIS 2021 TARİHLERİNDE YAPILMASINA DAİR BAŞVURUMUZ İSE SEÇİM İLAN ASKI BAŞLAMA TARİHİNİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINA DENK GELMESİ NEDENİYLE KABUL EDİLMEMİŞ, YAPTIĞIMIZ BAŞVURULAR İSE KABUL EDİLMEMİŞTİR.
 
HER NE KADAR 03.10.2020 TARİHİ İTİBARİYLE GÖREV SÜREMİZ BİTMİŞ OLSA DA BELİRTİLEN NEDENLERLE GENEL KURUL TOPLANTISININ YAPILAMAMASI ÜZERİNE, MESLEKTAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM ETTİK. BU BAĞLAMDA SİZLERE 5 EKİM 2020 2 TEMMUZ 2021 ARASI FAALİYETLERİMİZİ AYRICA BİLDİRİYORUZ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EK FAALİYET RAPORU (5 EKİM 2020-02 TEMMUZ 2021)
 
Meslektaşlarımıza verilecek en güzel hediye kitaptır diyerek;
 
4 Kasım 2020 tarihinde, “7251 Sayılı Kanunla Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda Yapılan Değişikler Kitabı”,
 
20 Ocak 2021 tarihinde, “Ceza Muhakemesi Hukuku Başvuru Kitabı”,
 
5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle de,
Av. Talih Uyar’ın Menfi Tespit ve İstirdat Davası, Tasarrufun İptali Davası, İcra Hukukunda İhtiyati Haciz, İcra Hukukunda Şikayet, İcra Hukukunda İstihkak Davaları, İtirazın İptali Davası ile Tahsil Davası”,
 
“Prof.Dr. Ebru Ceylan’ın Tüketici Hukukunda Seçilmiş Yargı Kararları”,
“Av.M.Ufuk Tekin’in Bir Dilekçenin Anatomisi”,
“Av. Engin Daşlı’nın Sözleşme Hazırlama Teknikleri”,
“Prof. Dr.Ender Ethem Atay’ın İdari Yargıda Açılacak Davalar”
“Platon’un Sokrates’in Savunması”,
“Av. Mustafa Kırmızı’nın Boşanma Davaları ve Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi ve Aile Konutu”,
“Prof.Dr.Erdener Yurtcan’ın Ceza Davalarında Seri Yargılama ve Basit Yargılama”
 
adlı kitaplarının basımını yaptırarak üyelerimize dağıtımı sağladık.
 
2021 Yılı Ajanda ve masa takvimini hazırlatılarak üyelerimize dağıtımını sağladık.
 
Türkiye Barolar Birliği tarafından 06.03.2021 tarihinde online olarak yapılan “Kadınların Adalete Erişiminin Önündeki Engellerin Kaldırılmasını Sağlamak” konulu çalıştaya Baromuzu temsilen Kadın Hakları Komisyon Üyemiz Av. Merve Nur Eroğlu katılım sağlamıştır.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle; kadın üyelerimize hediye paketleri hazırlatarak dağıtımını sağladık.
 
Pandemi sürecinin etkisinin devam ediyor olması nedeniyle; eğitimlere de devam edebilmek amacıyla online eğitim modelini baromuzda da uyguladık. Bu kapsamda;
 
Ticaret Hukukunda Uzman Arabuluculuk,
Tüketici Hukukunda Uzman Arabuluculuk,
Banka ve Finans Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimleri online olarak arabulucu meslektaşlarımıza verilmiştir. 
 
18-19-20 Şubat 2021 Tarihlerinde, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde online  “TİCARET HUKUKU KONGRESİ” ni gerçekleştirdik.
 
24-25 Şubat 2021 ve 04-05 Mayıs 2021 Tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu ve Doç.Dr. Fahri Gökçen Taner’in sunumları ile online “CMK UYGULAMALARI” semineri gerçekleştirildi. 
 
30 Mayıs 2021 Tarihinde Platon Academi ev sahipliğinde online “ARABULUCULUKTA TARAF VEKİLLİĞİ” eğitimi tüm meslektaşlarımızın katılabileceği şekilde yapılmıştır.
 
 
20 Haziran 2021 Tarihinde Baromuz ve Platon Akademi işbirliğiyle online “KAT MÜLKİYETİ HUKUKU ALANINDA (Apartman ve Site Yönetimlerinde) YAŞANAN GÜNCEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ-SORU/CEVAP”  eğitimi yapılmıştır.
 
Baromuz, Avukat ve Stajyer Avukatlarına yönelik Türk Kızılayı Toplum Merkezi ve UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) işbirliği ile 23/24 Haziran 2021 tarihlerinde online 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda Yer Alan Düzenlemelere İlişkin “Adalete Erişim Kapasite Güçlendirme Eğitimi” yapılmıştır.
 
Stajyer Avukatlarımızın 1-17 Şubat 2021 ve 18 Mayıs 2021-02 Haziran 2021 tarihlerinde online staj eğitimine katılımlarını sağladık.
 
Uzlaştırma sınavına katılacak olan üyelerimiz için Uzlaştırma Sınavına Hazırlık Tekrar Eğitimi almak isteyenlere ücret hususunda indirim yapılması yönünde talepte bulunularak Baromuza özel indirim yapılmasını sağladık.
 
CMK ve Adli Yardım Ödemelerinde; zaten pandemi sürecinin en başından itibaren uygulamadığımız %5 oranındaki Baro Bağış kesintisinin tamamen kaldırılması yönünde karar verdik. Adli Yardım ve CMK ödemelerinde Baro Bağış Kesintisi bu haliyle tamamen sonlandırılmıştır.
 
Muğla da hunharca öldürülen Zeynep Şenpınar hemşehrimizin; 8 Ekim 2020 Günü Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına Baromuz müdahil olarak katılım sağlamıştır.
 
Yine Gaziantep’te henüz 17 yaşındayken öldürülen Duygu Delen in 18 Kasım 2020 Günü Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına Baromuz müdahil olarak katılım sağlamıştır.
 
Elbistanlı hemşehrimiz olan Mihrican Ekmenci’nin Samsun da kocası tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturma sürecine baromuz adına her türlü desteğin sağlanması hususunda karar alınmış ve takibi sağlanmıştır.
 

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan ve ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinde zarar gören meslektaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için İzmir Barosu tarafından başlatılan yardım kampanyası ile  Eylül ve Ekim aylarında Hatay’ın farklı ilçelerinde çıkan yangınlarda çok fazla orman alanının yanması nedeniyle Hatay Baro Başkanlığınca başlatılan Fidan Dikim kampanyasına Baromuz adına destek sağlanmış, ayrıca Fidan Dikim kampanyasının Baromuz Web Sitesinde yayınlanarak destek sağlanması hususunda meslektaşlarımıza duyuru yapılmıştır.

 

Meslektaşlarımıza yönelik saldırıların yasal süreci titizlikle takip edilmiş ve Kahramanmaraş Barosunun her daim yanlarında olduğu söz ve eylemlerle gösterilmiştir.

 
İlimiz, Onikişubat İlçesi, Fatmalı Mahallesinde kamuoyuna yansıdığı üzere kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından üç yavru köpeğin ayakları kesildikten sonra ağaca asılarak katledilmesi olayı ile ilgili yasal başvurularda bulunmak ve süreci takip etmek üzere Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı görevlendirilmiştir.
 
Aynur Erzengin isimli hemşehrimizin çocuğunun babası tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası ile ilgili başkanlığımız davaya müdahil olmuş ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı görevlendirilmiştir.
 
Göreve geldiğimiz 15.10.2018 tarihinden itibaren;
 

341 Avukat stajını tamamlayarak ruhsat başvurusunda bulunmuş, bunlardan 5’ünün bakanlık onayı henüz tamamlanmamış, 1 tanesi ise ruhsatı gelmiş ancak yeminini yapıp ruhsatını teslim almamıştır.

 

46 Avukat nakil olarak gelmiştir.

 

15 Avukatın kaydı Avukatlık Kanunu 4. Madde uyarınca yapılmış, 3 tanesinin henüz kayıtları onaylanmamıştır.

 

11 Avukat yeniden kayıt olmuş, bunlardan 2 tanesinin başvurusu henüz onaylanmamıştır.

 

13 Avukat Avukatlık Kanunu Ek-1 Madde (halen avukatlığa engel bir işte çalışmaları nedeniyle sadece ruhsat başvurusunda bulunmuşlardır.)  uyarınca yapılmış ve ruhsatlarını almışlardır. Toplamda ise 426 üye kaydı yapılmıştır. 

 

36 Üyemiz nakil olarak gitmiştir.  8 Üyemizin kaydı vefat nedeniyle, 44 Üyemizin kaydı istifa ve diğer nedenlerle silinmiştir.

 

Halen 208 aktif stajyer avukatımız bulunmakta olup, 15 stajyer avukatımızın ise henüz askı süresi bitmemiştir.

 

Görev Dönemimiz içerisinde 1260 kişi Adli Yardım Başvurusunda bulunmuş, bu başvurulardan 224 tanesi reddedilerek 1036 başvuru kabul edilmiştir. Adli Yardıma başvuruların 1145 tanesi kadın, 115 tanesi ise erkeklerden oluşmaktadır.

 

Yönetim Kurulumuza gelen soruşturma dosyası 2018 yılı devri ile toplam 233 dosyadır. Bunlardan 178 tanesi karara çıkmış kalan dosya sayımız ise 55 dir.

 

Disiplin Kurulumuza gelen dosya 2018 yılı devri ile toplam 127 dosyadır. Bunlardan 54 tanesi karara çıkmış kalan dosya sayımız 73’dür.

 

Görev süremiz boyunca Baro Yönetim Kurulunca gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmalarımızı ana hatlarıyla bu şekilde siz değerli meslektaşlarımıza sunmaktan onur duyuyor, her birinize saygılar ve sevgiler sunuyoruz.

 

                                                                                   Kahramanmaraş Barosu

                                                                                   Yönetim Kurulu Adına

                                                                                   Başkan Av. M. Burak GÜL

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.