12 MAYIS 1949 TARİHİNDE KURULAN BAROMUZUN 72.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.
Tarih: 12.05.2021| Okunma Sayısı: 1330

12 MAYIS 1949 TARİHİNDE KURULAN BAROMUZUN

72.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Baro teşkilini temin için ilk toplantı 05.05.1949 tarihinde yapılmış olup yeterli çoğunluk sağlanamadığından ikinci toplantının 12.05.1949 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir.

12.05.1949 Perşembe günü Adliye Binasında mevcut Baro Odasında 11 avukatın katılımı ile seçim yapılmıştır. Av. Zekeriya Zevkli ve Av. Hami Aksu’nun aday olduğu seçimde, Av. Zekeriya Zevkli 8 oy alarak Baro Başkanlığına, Av. İrfan Duyar (Başkan Vekili), Av. Mehmet Aksüyek (Üye), Av. Mehmet Özbaş (Umumi Kâtip), Av. Rasim Bayazıt (Üye) asil üyeliğe, Av. Hasan Aksu, Av. Sabit Eren, Av. Hami Aksu ve Av. İsmail Arslan yedek üyeliğe seçilmişlerdir.

Kahramanmaraş Barosu’nun kuruluşunun 72.Yıl dönümünü kutladığımız bugünde, günümüze kadar Baromuza emeği geçen Baro Başkanlarımıza, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu Üyelerine, İlçe Temsilcilerimize ve her kademede görev alan meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Ebediyete irtihal eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygıyla anıyoruz.

Daha nice kuruluş yıl dönümlerinde; yargının kurucu unsuru, bağımsız savunmanın temsilcisi siz değerli meslektaşlarımızla sağlık, huzur ve başarı içerisinde bir arada olmak temennisiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yönetim Kurulu Adına

Av. Muhammed Burak GÜL