ÖNEMLİ DUYURU
Tarih: 26.03.2020| Okunma Sayısı: 1202

Değerli Meslektaşlarımız;
1- Yargıda sürelerin 13.03.2020 - 30.04.2020 Tarihleri arasında geçici olarak durdurulması ve duruşmaların ertelenmesi yetkisinin Hakimler ve Savcılar Kurulu’na verilmesine ilişkin 7226 Sayılı Kanun’un Geçici 1.Maddesi, 26.03.2020 Tarih ve 31080 Mükerrer Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ
2- Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2279 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İİK. Madde 330 kapsamında tüm icra takipleri durdurulmuştur.
Adalet Bakanlığı İcra İşleri Daire Başkanlığı’nın, uygulamada ortaya çıkan sorunlar ile ilgili olarak 24.03.2020 Tarih ve 2543 Sayılı  Genelgesi tüm birimlere gönderilmiştir.

3- Genelge kapsamında icra edilebilecek olan hususlara ilişkin UYAP Talep butonu 24.03.2020 Tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi tarafından açılmıştır.

4- Aynı zamanda alınan tedbirler kapsamında daha önce duyurusunu yaptığımız şekilde, gerek icra çalışanlarının gerekse Meslektaşlarımızın sağlığı açısından, işlemlerini UYAP üzerinden yapmaları, İcra Dairelerine çok zorunlu haller dışında gidilmemesi konusunda hassasiyet devam etmektedir.

5- Alınan tedbirler kapsamında; Merkez ve İlçe İcra Dairelerinde, genelge uyarınca sınırlı sayıda personel olacağından, taleplerin karşılanması konusunda karşılıklı anlayış ve hassasiyet beklenmektedir.

6- İçinde bulunduğumuz olağanüstü süreç nedeniyle uygulamada yaşanabilecek olası sorunlar karşısında ihtiyaç duyulması halinde (0 506 755 45 43) numaralı telefondan Baro Başkanlığımız ile iletişim kurulması rica olunur.

7- 60 ve özellikle 65 yaş üstü Meslektaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan ve evden çıkması riskli olan Meslektaşlarımıza yapılması gereken işleri konusunda Baro Başkanlığımız her türlü desteği verecektir. Meslektaşlarımızın ihtiyaç duymaları halinde (0 506 755 45 43) numaralı telefondan Baro Başkanlığımıza ulaşmaları rica olunur. Bu yaş grubunda olan Meslektaşlarımızın evlerinde kalmalarını önemle rica ediyoruz. Sizleri seviyor ve hep aramızda görmek istiyoruz.

Tüm Meslektaşlarımıza, Sevdikleri ile birlikte Sağlıklı ve Huzurlu Günler Dileriz.

26.04.2024