İSPANYA TURU (ENDÜLÜS & MADRİD)
Tarih: 11.11.2019| Okunma Sayısı: 2566

 

 

 

KAHRAMANMARAŞ BAROSU

Endülüs&Madrid Turu

4 Gece 5 Gün (07 – 11Nisan 2020)

(Malaga Gidiş – Madrid Dönüş)

 

Uçuş Detayları;  THY

 1 TK2237 07 NİSAN GZT IST  03:05 05:00

 2 TK1305 07 NİSAN IST  AGP (MALAGA) 08:20 12:05

 

3 TK1860 11 NİSAN MAD IST 18:20 23:30

 4 TK2476 12 NİSAN IST ADA   02:15 03:55

 

 

HİZMET DETAYLARI

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

  • THY ile Gaziantep- İstanbul-Malaga gidiş, Madrid - İstanbul-Adana dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Programda belirtilen gezi ve ziyaretler (Ekstra tur yoktur)
  • Havalimanı karşılama ve gidiş & dönüş transferleri
  • Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri
  • Sabah Kahvaltıları (4 Adet)
  • Akşam Yemekleri (4 Adet)
  • Akşam yemeklerinde alınan bir tane alkolsüz içecek
  • 4* otellerde 4 Gece konaklama
  • Sabah kahvaltıları ve Akşam yemekleri
  • Flamenco Gecesi
  • Sagramonte çingene mahallesi turu
  • Tur boyunca kullanılacak lüks Otobüs ve profesyonel şoförlük hizmeti
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
  • Havalimanı ve Güvenlik vergileri
  • Yerel rehber hizmeti
  • Granada El Hamra Sarayı - Cordoba Ulu Camii Ücretleri
  • Şehir Vergileri

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

  • Şahsi harcamalar ve Otel Ekstraları
  • Öğle yemekleri
  • Yurtdışı çıkış harcı (50 TL)
  • Ücrete dahil olarak belirtilmeyen tüm harcamalar
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası
  • Schengen vize ücreti (140€]
  • Diğer müze ve eğlence yerleri giriş ücretleri
  • Rehber ve otobüs şoförü bahşişleri

 

 

1.Gün; (06 Nisan Pazartesi-7 Nisan Salı) K.MARAŞ - GAZİANTEP - İSTANBUL – MALAGA- SEVİLLA

Kahramanmaraş Barosu Önünde 6 Nisan 2020 Saat 23.00 de buluşma ve 23.30 da otobüslerle Gaziantep havalimanına hareket. 7 Nisan 2020 Saat 01.00 de Gaziantep havalimanına varış. Pasaport ve diğer acil ihtiyacınız olabilecek eşyalar haricinde diğer tüm eşyalarınızın bulunduğu Valizlerimizi check in işlemleriniz esnasında Gaziantep havalimanında uçağa teslim ediyoruz. Türk Havayolları’na ait TK 2237 sefer sayılı uçuşu ile saat 03.05 de kalkacak uçağımıza binerek yaklaşık 1 saat 55 dakikalık uçuş sonrasında saat 05.00 de İstanbul havalimanına iniyoruz ve direk yurt dışı çıkış kontuarlarımıza geçiyoruz. Pasaport kontrolü geçtikten sonra uçağın kalkış kapısına geçiyoruz ve Malaga uçağımıza biniyoruz. Türk Havayolları’na ait TK 1305 sefer sayılı uçağı ile Saat 08.20 de kalkacak uçağımıza binerek, yaklaşık 4 saat 45 dakikalık yolculuğun ardından yerel saat ile 12:05`de Malaga’ya iniyoruz.

 

Varışımızın ardından bizi bekleyen özel otobüsümüzle yapacağımız panoramik Malaga şehir turunda; Park Caddesi, Restoran ve Kafeleriyle ünlü Liman Bölgesi, şehrin sembolü olan Deniz Feneri, Picasso’nun doğduğu evin de yer aldığı Merced Meydanı, Picasso Müzesi, Roma Tiyatrosu, Alcazaba Surları göreceğimiz yerler arasında. 

 

Malaga panoramik gezimizi bitirdikten sonra sonra Ronda ya devam ediyoruz. Kayaların üzerine kurulmuş Ronda Malaga’ya bağlı olan Arapların İspanyollar’a bıraktığı en son kalelerden. Bu eski şehir büyük bir kayalığın tepesine kurulmuş. Muhteşem manzaralar eşliğinde fotoğraf çekme şansını yakalayacaksınız. Ronda hem etkiliyor, hem de büyülüyor. Daha sonra Sevilla (İşbiliyye)’ye hareket ediyoruz (206 km). Varışın ardından Flamenco gecesi eşliğinde aksam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

2.Gün; (8 Nisan Çarşamba) SEVİLLA – CORDOBA – GRANADA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra Sevilla Şehir turumuza başlıyoruz. Sevilla (İşbiliyye) şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında; 1929 yılındaki Expo için yapılmış olan İspanya Meydanı Plaza de Espana  ve Expo Pavilionları, Guadalkivir Nehri, Altın Kule, havuzları ve bahçeleri ile ünlü Maria Luisa Parkı, Boğa Güreşi Arenası, Triana Körüsü, İşbiliyye Ulu Camisi iken kiliseye çevrilerek İspanya'nın en büyük katedrali haline gelen, avlu müştemilatı ise hala ayakta olan Sevilla Katedrali ve caminin minaresi iken çan kulesi yapılan Hiralda ve Hıristiyan kralların Müslüman ustalara İslam Sanatı kullanılarak yaptırdığı Alkazar Sarayı görülecek yerler arasındadır.

 

Sevilla gezimizin ardından Endülüs başkenti olan Cordoba’ya doğru yola çıkıyoruz. Güzel bir yolculuğun ardından şehre varış ve İslam Mimarisi'nin ana eserlerinden olan yapımına 785’te başlanıp 987 yılında tamamlanan, ancak Endülüs'ün düşmesinden sonra bir bölümü katedrale çevrilen ama hala ihtişamını koruyan Kurtuba Ulu Camisi’ni geziyoruz, Roma Köprüsü, Musevi Mahallesi, çiçekli avluları ile Cordoba evleri, Şehir Bedesteni Zoco, Çiçek Sokağı, ünlü filozof ve doktor heykelleri, şehir surları görülecek yerler arasındadır.

 

Bu muhteşem şehri gördükten sonra Granada’ya hareket ediyoruz. Yerel restaurantta alınacak akşam yemeği sonrasında Otele varış ve konaklama. Akşam dileyen misafirlerimizle; Işıklar altında Granada gezisi yapacağız. Gece ışıkları içinde gerçekleştireceğimiz bu gezi de hüzünler yolunda (Paseo de Triste) gecenin hüznünde acı bir kaybın hikayesini mırıldanan Al Hambranın muhteşem manzarasına tanıklık edecek, şehrin İslam dönemindeki ana caddesi Calle Elvira’nın hareketli tapas barlarını gezecek ve Endülüs’ün incisi, eşsiz nar tanesi Granada’yı gecenin güzelliği içinde tanıma fırsatına kavuşacağız.

 

3.Gün; (9 Nisan Perşembe) GRANADA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra Granada’yı keşfetmek üzere hareket ediyoruz. Nasiri Sultanları'nın her yeri sanat ve tarih kokan Elhamra Sarayı ve Cennet-ül Arif Bahçeleri'ni içimiz burkularak geziyoruz. Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan bu ünlü eser Gırnata ’ya hâkim Sabika tepesi üzerindeki düzlükte, savunma kalesi ve saray olarak 13.yüzyılda yapılmaya başlanmış olup, inşaatı 15. yüzyıla kadar sürmüştür. İspanya’daki en önemli yapı olan bu saray dışarıdan biraz sert görünse de, içinde dönemin en maharetli ustaları çalışmış ve dantel gibi örmüşlerdir duvarlarını. Sarayda kullanılan kırmızı topraktan dolayı aldığı kırmızı rengi sebebi ile de Alhamra, yani "Kızıl" denmiştir. Elhamra sarayı gezisi sonrasında; Gran Via Caddesi, BibRambla ve Belediye Meydanları, Granda Katedrali (dışarıdan), Granada’nın ilk üniversitesi Madraza, İpek Çarşısı ve eski Nasri Kervansarayı göreceğiz. Dileyen misafirlerimiz bu güzel kentin çarşılarında gezerken, dileyen misafirlerimiz ise her köşe başında sizi karşılayan kentin birbirinden güzel meydanlarındaki cafelerinde meşhur tapasları tadabilirler.

 

Rehberimizin bildireceği Buluşma saatimizde toplanarak; Albayzin gezisi ve Albayzin Tepesi'nden Elhamra Sarayı'nın güzelliklerini seyri müteakip; akşam yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında Sacromonte Çingene Mahallesi ve Albaicin turumuzu gerçekleştiriyoruz. İspanya kültür mirası listesinde ve koruması altında olan, eski müslüman mahallesi Albaicin’de gezintimizin ardından, tamamı el işi olan mağaralarda bir içecek eşliğinde, Çingene şovunu ve onların yaşam tarzlarını izliyoruz. Turumuzun ardından otelimize dönüş geceleme otelimizde.

 

4.Gün; (10 Nisan Cuma) GRANADA – TOLEDO – MADRİD

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından; otobüslerimize binerek Toledo ya hareket ediyoruz. Toledo, gerçek bir açıkhava müzesi. İspanya’nın eski başkenti Toledo, Unesco Dünya Mirası listesinin en önemli kentlerinden biridir. Ülkenin en heybetli katedrali, dünyaca ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yaparak dünyanın sayılı müzeleriyle yarışır hale gelmiştir. El Greco’nun kenti olarak bilinen Toledo, 16. yy’dan günümüze değişmeden gelmeyi başarmıştır. Roma, vizigot, arap, gotik, rönesans mimarisinin izlerini taşıyan yapılar, dar sokaklar, El Greco’nun tabloları, tipik pastaneler, Damascino mağazaları ve tabii ki ünlü katedrali ile turistik bir yeridir.  Toledo’daki başka bir gelenek Arapların kenti fethettikleri zamandan kalma badem ezmesi imalatıdır. İnsanın ağzını sulandıran bu şekerlemeyi tatmadan Toledo ziyareti bitmiş sayılmaz. Yahudi mahallesi içerisinde yapacağımız yürüyüşün ardından İspanya nın başkenti Madrid e geçiyoruz.  

 

Madrid Panoramik şehir turumuza, Plaza mayor adı verilen büyük meydan ile başlıyoruz. Bu meydanda 136 bina ve avluya açılan 437 balkon bulunmaktadır. Zamanında bu balkonlardan boğa güreşleri ve engizisyonun yaktığı insanlar izlenmiştir. Şehrin kalbi Puerta Del Sol, Plaza mayor adı verilen büyük meydan, Kraliyet Sarayı’nın halka sesleniş yeri Plaza De Orient, Şehir’in ne kadar zengin olduğunu göstermek maksadıyla giriş kapısı olarak yapılmış Alcala Kapısı, galerili damları ile göz dolduran Gran Via, Plaza Colon ve Cibeles Meydanı ve Çeşmesi ile Cervantes Anıtı görülecek yerler arasındadır. Real Madridin stadı olan Santiago Bernabéu Stadyumu stadı da dışarıdan görülebilecektir. Restaurantta alacağımız yemek sonrasında otelimize hareket ediyoruz.

 

5.Gün; (11 Nisan Cumartesi) MADRİD –İSTANBUL-ADANA-K.MARAŞ

Sabah kahvaltısının ardından çantalarımızla birlikte otobüslerimize biniyoruz ve şehirde panoramik gezimizi tamamlıyor ve siz değerli misafirlerimizi ister alışveriş ister kafelerinde birşeyler yiyip içmek için Puerto del Sol meydanına bırakıyoruz. Burada verilecek serbest zamanda isteyenler, şehir merkezinde bulunan müzeleri ya da şehir merkezini gezebileceği gibi hediyelik alışverişlerini de yapabilecektir. Saat 15.30 da buluşma noktasında yapacağımız buluşma sonrasında Madrid havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1860 sefer sayılı uçuşu ile saat 18.20 de İstanbul a hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saat 10 dakikalık yolculuk sonrasında Yerel saatle 23.30 da İstanbul a vardıktan sonra iç hatlar gidiş peronlarına geçip Türk Hava Yollarının TK2476 sefer sayılı uçuşu ile saat 12 Nisan Pazar saat 02.15 de Adana ya uçuyoruz. Saat 03.55 de Adana ya vardıktan sonra, bagajlarımızı da alarak bizi bekleyen otobüslerimizle Kahramanmaraş a hareket ediyor ve saat 06.00 da Kahramanmaraş Barosu önünde turumuzu sonlandırıyoruz.

 

BİR DAHAKİ FAALİYETLERİMİZDE GÖRÜŞMEK ÜZERE….

                                                                                                              KAHRAMANMARAŞ BAROSU

 

 

Not: Rehberimiz acentamızın onayı ile programda değişiklik yapma ve hava durumuna ve/veya mücbir sebebe bağlı olarak gezi noktalarında bulunan bazı yerleri iptal etme hakkına sahiptir. Turumuza katıla tüm misafirlerimiz bunu kabul etmiş sayılır.

 

 PROGRAM PAKET BEDELİ

İki Kişilik Odada kişi başı :   890 EURO

Tek kisilik oda : 1090 EURO 

Çocuk (3-11 Yaş aralığı)

(2 Yetişkin yanında kalmak şartıyla)  : 810 EURO

Bebek (0-2 Yaş Aralığı)

(2 Yetişkin yanında kalmak şartıyla)  : 220 EURO

Çok Önemli Notlar;

 

** Bu fiyat minimum 45 kişi için verilmiş özel bir fiyattır.

** Ödeme Şekli: Havale, Nakit veya mail order şeklidedir. Mail order ödemelerinde 4 taksit yapılabilmektedir.

(Kişi sayısı düşerse veya artarsa fiyatta maliyetler oranında artış olabilir.)

** Grup konfirme edildikten sonra otellerin ve havayolu şirketlerinin iptal şartları ve protokol şartları geçerlidir ve yapılan ödemelerin iadesi yoktur.

** Herhangi bir nedenle seyahate katılamayan (Uçağı kaçıran, pasaportuna el koyulan vb) yolculara hiçbir

şekilde iade yapılmamaktadır.

** Üç kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. yatak standart yataktan daha küçük açılır kapanır yatak olabilir. 3 Kişilik odada kalmak isteyen misafirler bunu peşinen kabul etmiş sayılır.

**  Çocuk ve bebek indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
** Vizeden kaynaklanacak olası bir aksaklıkta şirketimizin iptal iade koşulları geçerlidir.
**Şirketimiz aracılığıyla alınan vizelerde şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Sadece evrak temini, düzeni, teslimi ile ilgili sizlere danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vizenizin çıkmaması durumunda vize için ödenen ücretin iadesi yoktur. Tur için ödenen ücretin iadesi için iptal iade koşulları geçerlidir.


VİZE İÇİN İSTENİLEN BELGELER ŞUNLARDIR: (YEŞİL PASAPORT SAHİPLERİNE VİZE İSTENİLMEMEKTEDİR.)

 

1.    Pasaport ( En az Bir Yıl Süresi Olan ) Var ise Eski Pasaportlarınız

2.    Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( 3.5 mm 4.5mm Ebatında 4 Aydan Eski olmayan )

3.    Schengen Başvuru Formu (Firmamızca sağlanacak)

4.    Yurt dışı Seyahat Sigortası 30.000 Euro Teminatlı Seyahatinden Birgün Önce Başlayan Seyahati Kapsayan (Firmamızca sağlanacak)

5.    Otel Konfirmasyonu (Firmamızca sağlanacak)

6.    Uçak Bileti (Firmamızca sağlanacak)

7.    Firmanın Antetli Kağıdına DİLEKÇE ( Örneği Mail Atılacaktır.)

8.    Avukatlık Baro Belgeniz Güncel ve ASLI

9. Kurumda çalışıyorsanız Kurum Kimlik Fotokopiniz

10.Vergi Levhası Fotokopiniz Döneme Yıla Ait

11. İmza Beyannamesi

12.    Şahsın İsminin Göründüğü Şahsa Ait Son üç ay içerisinde Alınmış içerisinde Yeteri Kadar Bakiyesi Bulunan BANKA HESABI aslı (Defter Karton Banka Hesap Dökümanları Kabul Edilmemektedir. İnternet Çıktılı Banka Hesapları Bankadan Kaşelenmesi Halinde Geçerli Olacaktır.)

13. Var ise Tapu ve Araç Ruhsatı Fotokopileri

14. Kimlik Fotokopisi

15. Nüfus Müdürlüğünden Alınmış NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Aslı ( Tam Vukuatlı Anne, Baba, Kardeş, Eş Çocuk Ve YERLEŞİM YERİ Yazan )

16. 140 EURO NAKİT ÖDEME



 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. M. BURAK GÜL
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.