CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Tarih: 28.10.2019| Okunma Sayısı: 1075

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Kutlu mücadelemizin zaferle sonuçlandırıp büyük Türk Milletinin dünya devletler sahnesinde yer almasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.Yıldönümünü büyük bir coşku ve gurur ile idrak ediyoruz.

Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden var oluşumuzun sembolü olmuştur. Kuruluşunun 96.Yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o günden bugüne kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olmuştur.  Cumhuriyet, Milletimizin gayret ve azminin bir eseridir. Cumhuriyetle birlikte milletimiz bugün hür ve bağımsız olarak çağdaş uygarlığın onurlu devletleri arasında en önde ve dimdik ayaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Türk Milletinin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir” sözü, Cumhuriyet'in anlam ve önemini en güzel biçimde ortaya koymaktadır.

Cumhuriyet'in temelinde yatan olgu, Türk Milletini, tüm kurum ve kurallarıyla çağdaş bir yönetime, hak ettiği bir yaşam düzeyine kavuşturmaktır. Cumhuriyet, Milletimizin ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; onu, uygar dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır.

Türk Devleti, şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü, inancını muhafaza ederek önündeki yolda geleceğe umutla yürüyecektir. Türk Milleti, dün olduğu gibi bugünde hiçbir zaman zulmeden, zalimlere karşı sessiz kalan bir millet olmamıştır. Tarihin adalet terazisinde, bu vasfı ile daima yer alacak ve gıpta edilecek bir Milet olarak yer alacaktır.

Milletimiz, milli birlik ve beraberliği sayesinde bugün dimdik ayaktadır. Aradan geçen 96 yıl boyunca varlığına ve bölünmez bütünlüğüne yönelik iç ve dış güçlerin kanlı oyunlarının, hain tertiplerinin ve saldırılarının üstesinden gelmeyi bilmiş ne kadar büyük bir Millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Bu vesile ile milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, terör saldırılarında şehit olan güvenlik gücü mensuplarımızı, vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Milletimizin yarasını yine milletimiz ve devletimiz sarmıştır, saracaktır. Bilinmelidir ki, devlet ülkemizin her köşesinde ve her karış toprağında vardır. Geçmişimiz ve geleceğimiz, devletimiz ve vatanımız hepimizindir.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıdaki hainlere gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilelebet koruma azim ve kararlılığımızla, başta Meslektaşlarımız olmak üzere yurt içinde ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, bu büyük bayramın, her geçen yıl daha büyük onurla, mutlulukla, huzur ve refah içinde kutlamasını gönülden diliyor, saygı ve selamlarımızı sunuyorum.

Av. Muhammed Burak GÜL

Kahramanmaraş Baro Başkanı