AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TARİFE
Tarih: 30.07.2019| Okunma Sayısı: 886

TEBLİĞ

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından:

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TARİFE

MADDE 1 –30/12/2017tarihli ve 30286 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 22ncimaddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) İhtiyari dava arkadaşlığının bir türü olan seri davalar ister ayrı dava konusu yapılsın ister bir davada birleştirilsin toplamdaonikidosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrıayrıtam avukatlık ücretine, toplamda altmış dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrıayrıtam ücretin %50’si oranında avukatlık ücretine, toplamdayüzellidosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrıayrıtam ücretin %40’ı oranında avukatlık ücretine, toplamdayüzellidenfazla açılan seri davalarda her bir dosya için ayrıayrıtam ücretin %25’i oranında avukatlık ücretine hükmedilir.Duruşmalı işlerde bu şekilde avukatlık ücretine hükmedilmesi için dosyaya ilişkin tüm duruşmaların aynı gün aynı mahkemede yapılması gerekir.”

MADDE 2 –Bu Tarife yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

19.04.2024